Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J85a62r82a 17R83a86n65k

18. 7. 2016 19:28

Jak mohla "pomoc Africe" likviduje mistni potencial? Mate na mysli treba pomoc Ciny, ktera uz po leta vyvazi veskere komodity a ani nikoho z mistnich nezametna, protoze si priveze svuj potencial z vezeni a staci one way ticket? Afrika, kde se v mnoha zemich pocasi za posledni desitky let zmenilo tak, ze pro Masaie uz davno neni obziva pastevcu mozna? Skot byl suchy vyhuben...

Skoda, ze se neangazujete vice v boji za domaci prostredi a proti heastereni ve vlade, jako zdejsi "raging grannies", ale piste vice, urcite se Vam uz nekde "teple mistecko" pripravuje.

2 7
možnosti

Je to už pár let, dávali v ČT asi hodinový dokument, jak EU ničí africké zemědělství. K vám, do BC se asi nedostal. Je to děsně daleko. (Ten dokument financovala firma Nestlé. Mohla si to dovolit. Je to největší nadnárodní potravinový koncern světa a hlavně, sídlí ve Švýcarsku.) Vzpomínám si na jednu epizodku, rozhovor s bývalým tamním farmářem. Proč nepěstujete ty rajčata, když jste byl na to zařízenej? Přivezou dotovaná rajčata ze Španělska a těm já nejsem schopen konkurovat. Tak nedělá nic a čeká na potravinovou pomoc. Nedávno jsem v ČT viděl další dokument. Unijní dobrotrusové vyvrtali v Africe studně. Prý odstranění kočovného způsobu života. Tak tam u těch studní, právě ti vámi zmiňovaní Masaiové, zůstali. Kočování je fuj. V okruhu deseti kilometrů jejich dobytek vše zelené vypásl, pak pochcípal hlady. No a teď sedí a čekají na potravinovou pomoc z EU.

4 2
možnosti

Neni to uplne presne, ale neco na tom je. Paleta motivace je pestra a dva zcela ruzni maliri mohou namalovat laikem nerozeznatelny obraz.

1 0
možnosti

A kdepak jste si ten rozhovor přečetla ? Také trpíte nešvarem některých blogerů neuvádět zdroje ?

Páter František Lízna má desítky let skušeností jak vzdorovat StB, pracoval v nemocnicích, s vězni i bezdomovci. Takže pro své ego to nedělá. A ani se nebojím, že by mnoho lidí mělo odvahu jeho životní styl následovat.

6 0
možnosti
Foto

četla jsem to v časopise Reportér. Já pátera Líznu také neobviňuju z nějakého přemrštěného ega. Spíš si kladu otázku, že mu nevadí, jak je jeho pomoc neúčinná. On to sám v tom rozhovoru uvádí.

4 2
možnosti

Paní autorko,raději by jste nás,co se v těch "vlasteneckých" rvačkách o neexistující koryta začínají pomalu ztrácet mohla trochu informovat.Je toho trochu moc,Alternativa pro Česko,Alternativa pro Českou republiku,BPI,BPi a kde je Konvička,ten má také nějakou stranu...? Je to dost komické,kdo z "vlastencu" je vlastně s kým a proti komu...;-)Tolik uprchlíku tu ani nemáme,aby na každou "vlasteneckou" stranu,či spolek vyšel alespon jeden...;-)

6 7
možnosti

Pane Kulhavý,místo mínusování by jste třeba Vy mohl objasnit,co se děje mezi "vlastenci",proč je místo jednoho spolku hned několik stran,já se opravdu v tom "vlasteneckém guláši" nevyznám a jistě nejsem sám...to není apač jako apač?;-)To už Konvička není "zachránce vlasti"...?

5 4
možnosti

;-O;-O;-O Já vím - myslet pořád bolí. A nezapomeňte nechat mne smazat8-o8-o8-o

3 6
možnosti
Foto

Jako obvykle si odporujete:Rv

Chci pomáhat smysluplně, chci pomáhat jen těm, kteří si umí a chtějí pomoci sami.

Zdroj: http://hrindova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=537265

Ono pomáhat těm kdo si pomoci sami umějí moc smyslu nemá.

Smysl má pomoc tam kde si sami lidi pomoci neumí.

Odporujete si stejně jako když kritizujete , že byly zablokovány stránky IVČrN,když kritizujete stíhání Konvičky a obajujete jej svobodou slova. Sama ale na svém FB profilu blokujete lidi, kteří diskutují slušně a věcně jen mají vám nepohodlné názory.

5 13
možnosti

Jste tak opravdu málo chápavý??? Smysl má dát někam korunu a dotyčný ji využije k tomu, aby z ní byla třeba za rok stokoruna. Nemá smysl dát někam stokorunu, kterou někdo jen spotřebuje a dál zůstane s nataženou dlaní.

Smysl má investice, která má budoucnost; ve světě je 300 miliónů natažených dlaní - zkuste je selektovat - tomu ano a tomu ne, protože všechny nenakrmíte a neubytujete v Evropě. 6.000 EUR na hlavu jednoho běžence v Evropě krát sto pomůže v Africe tisícům (např. zeměd. stroje + zavlažovací zařízení)

5 3
možnosti

Páter Lízner jistě nepomáhá proto,aby ho někdo oslavoval a ví moc dobře jak to na světě chodí,vděčnost jistě od nikoho nečeká.Pokud chce pomáhat syrské rodině,je to pouze jeho věc.Pokud to nevíte,v Sýrii je válka a mnoho lidí si snaží zachránit život.Na jejich místě by jste jednala stejně.Je dobře,že dobří lidé ještě žijí a je udělem hlupáku je za jejich dobro kritizovat.Pokud jde o přání pátera Líznera,bude těžké ho splnit,uprchlíku je u nás jen velmi málo.K velkému zoufalství "vlastencu" jejich spolky a organizace se z nedostatku uprchlíku rozpadají a zanikají,aby postupně skončili na smetišti nezájmu...

6 8
možnosti

A ze zrovna syrske rodine. Nestastne zvolena MODERNI dobrotivost. V CR, na planete Zemi je rodin co potrebuji pomoc. Tam nic?

6 3
možnosti

Tu míru pomoci má každý nastavený subjektivně na základě svých zkušeností a své povahy.Spíš mi vadí a nebudu tolerovat,když mi někdo bude arogantně vnucovat ten svůj subjektivní pohled pomoci-tzn.že mě bude nutit,abych pomáhal stejně.Já taky obracím každou korunu a jsem schopen přispět na postižené,ale chci pomáhat podle sebe,pro svoje svědomí a ne kvůli vyčítavým postojům všech možných filantropických psychopatů,které by měli zavřít do blázince.

12 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz