Diskuse

Filmy, Vary, nevěry

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Musím říct, že Váš článek je k zamyšlení, zvlášť když já sama napsala o tom, jak je festival skvělý, jak ho miluju a jak ráda tam jezdím. Zcela objektivně, protože jsem tam skutečně byla. To člověku otevře oči, víte? Četla jste např. kolik charitativních akcí tam proběhlo? Zřejmě ne.... jinak byste neudělala sumář bulvárních článků a statistik české kinematografie. Asi Vás doma u počítače ty Vary hodně štvou, co. Tak víte, co je nejlepší? Nečtěte to a dělejte něco užitečného. Nebo tam jeďte, když je to za Vaše peníze, ne? A třeba pochopíte, proč tam ostatní lidé a hvězdy jezdí. A že světově uznávaný filmový festival dělá naší zemi dobré jméno. A že jsou lidi, co si chtějí života užívat i takhle a proto tam jedou utrácet. Jejich věc, ne? Tedy, naše věc :) Hezký a veselý den, paní Evo....

4 0
možnosti

Nejsem si jistá, zda srovnávání návštěvnosti kin dnes versus ve třicátých letech, kdy nebyla televize a internet, není trochu... benzínu se tenkrát taky projezdilo míň, žejo? ;-)

2 1
možnosti
Foto

Zcela jednoznačně by se produkce zábavných filmů, netvrdím, že dokumentárních, pro děti atp., měla spolehnout jen na soukromé příspěvky. U mne karma.

2 0
možnosti
Foto

Myslim, ze po precteni tohoto vaseho prispevku, by zdvihl prostrednicek i pan Oldrich Novy ;-) ... kdyz pisete bludy o politice, rikam si budiz .. ale tohle .. ??? ... ufff8-o

8 4
možnosti

Chjo, nadávat a nikdy tam nebýt, to je celej váš život... Z toho je pak mrzeníčko a závist...

5 1
možnosti

Se čertíte, jako kdyby byly Vary jen o českém filmu. Jabka a hrušky, naprosto, Na co teda vlastně nadáváte? Na kvalitu českého filmu? Na dotace? Na Vary obecně? Blábol. Vy jste fakt odbornice na úplně všechno.

7 1
možnosti

Proč by měl státní podnik nebo podnik s účastí státu sponzorovat soukromé akce? Jenže naše takzvané elity to považují za svoje svaté právo. Žít si jako bohatí kapitalisté a socialisticky se nechat živit od státu.

9 0
možnosti
Foto

Nemam poneti k cemu vase poznamka patri .... jestli k tematu, je to spise pro zasmani

1 1
možnosti

Karma. To se ale Bartoškovi líbit nebude! Na druhé straně je dobré, že se točí tolik filmů, jen tak se může narodit film výborný a otesat se režisér, aby se z něho stal jednou diamant.

3 0
možnosti
Foto

No, ono v tom systému plném dotací a grantů se k točení filmů dostanou jen někteří. Takže to moc opravdové tvorbě nenahrává.

7 2
možnosti

Karma. To se ale Bartoškovi líbit nebude! Na druhé straně je dobré, že se točí tolik filmů, jen tak se může narodit film výborný a otesat se režisér, aby se z něho stal jednou diamant.

2 0
možnosti
Foto

To je hodně příkré. Za film Schmitke jsem například moc ráda, takže děkuji vřele daňovým poplatníkům. Ano, můj vkus je v tomto poněkud specifický. Pokud vím, tak je tvorba filmů dotovaná všude ve světě. A hodnota filmu nespočívá jen v tom, kolik lidí na něj v daném roce přijde do kina. Navíc si hodně filmy stahuje. A když bychom úplně přestali dotovat kulturu, tak tu nemáme veřejné knihovny, divadla, výstavní síně ani muzea. Žádná z těchto institucí se nezaplatí jen ze vstupného.

5 4
možnosti
Foto

Ale v minulosti to šlo! Zdá se mi, že návštěvnost filmů v kinech by přece jen měla zůstat jedním z hlavních kritérií úspěšnosti filmu.

6 1
možnosti