Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Malé skupinky "věrozvěstů" se na sebe snaží upozorňovat hlavně postupnou atomizací svých skupinek na jednotlivce. Bojují spolu navzájem daleko intenzivněji, než s nějakým společným nepřítelem, proti kterému "věrozvěstují". Těžko dokáží oslovit nějakého "seriózního člověka", protože ten si nemůže tak nějak vybrat, ke které skupince se přidat, když se všechny navzájem velmi nahlas označují za zrádce "věrozvěstské" myšlenky

1 0
možnosti

V příspěvku jde samozřejmě o střet s islámem a postoje české veřejnosti k této hrozbě. Je pravda, že většina občanu to nevidí tak, jak říkají lidé z protiislámské fronty, kteří nebezpečí hodnotí jako reálné a blízké. Občané to vidí jinak - jako nebezpečí spíše teoretické a podle toho jsou neaktivní. Já patřím k těm prvým, ale nemyslím si, že se v tom projevují nějaké mé frustrace. Naopak - politika mě odvádí od mé práce, která je opravdu zajímavější. Protiislámské aktivity dělám proto, abychom byli připraveni na zhoršení situace, které podle mého nastane. Nyní se situace zklidnila, částečně kvůli uzavření balkánské cesty, ale také si lidé na věc zvykli. Ne nadarmo se říká, že člověk si zvykne i na šibenici. Mám ale proto všeho nechat? Ne, raději budu za "šaška", který zvoní proti mrakům, než abych se dožil toho, že ze svých upravených zahrádek budeme zírat na proud mohamedánů. To bude pozdě.

0 0
možnosti

Při vší snaze nerozumím, o čem to autorka mluví. To je nějaký skrytý plivanec na ještě nedávného nejlepšího kamaráda Konvičku, nebo co? Trošku ztrácím přehled, který "spořádaný" občan teď přátelí s těmi "podivnými" individui a který ne.

9 0
možnosti
Foto

I z tohoto vašeho blogu je zřejmé, proč vnímáte situci jak vnímáte.

Vše totálně zveličujete. Takže z pár jedinců burcujících proti neexistujícímu nebezpečí děláte šiky lidí. Z pár fanatiků ventilujících svou nenávist děláte, "věrozvěsty" bloumající po ulicích. Z běžného života lidí v době kdy se máme velice dobře jak po ekonomické tak po bezpečnostní stránce děláte hororový film.....

Když ostatní přestanete posuzovat podle sebe pak zjistíte že většina lidí nijak frustrovaná není, že to tak vy vidíte (a dle někerých vašich blogů celoživotně) je váš problém, ne problém ostatních.

A ti šílení "věrozvěsti" mezi které patříte nejsou buď směšní nebo burcující, jsou jen směšní.

5 7
možnosti
Foto

Autorka kandiduje do senátu za vzájemně se štěpící hnutí, jež si krade názvy a neustále se přejmenovává na Blog proti lsámu, Islám v české republice nechceme atp. a dochází tam k neuvěřitelným obstrukcí, o čemž hovoří Haml a Černoch. Členové se napadají navzájem a z toho pramení její velká frustrace. Dochází tam k celé řadě pučů, tlaků, vypovídání smluv v noci atp. Úsvit, se kterým častečně spolupracují někteří její současní anebo bývalí členové Bloku byl vytunelován T. Okamurou. Pokud se někdo v České republice hašteří a má apokalyptické nálady, což ona pociťuje tak nějak zveličeně, pak je to právě jejich hnutí, jež je před kolapsem. Ostatní lidé spořádaně pracují ve svém zaměstnání, máme nyní určitý ekonomický růst, a nikdo z politiků a aktivistů nemá zájem uměle vyvolávat hysterické nálady mezi poklidným umírněným českým obyvatelstvem. O žádný Czexit, jež si autorka přeje na jejím Facebooku, nestojíme. Jsme na ekonomice zemí EU příliš vázáni. Většina obyvatel by byla jen ráda, když by došlo k restrukturalizaci fungování EU, některých kontraktů, zefektivnění práce Evropské komise a co nejmenší manipulace s dotacemi. Jinak v EU zůstat chceme.

2 0
možnosti

Na žádné, jde vlastně o sebeklam a to že neustále rozšiřujeme své poznání a chování světa a tím pádem měníme sebehodnoty všeho kolem nás.

Je to častý společenský jev v každé nové generaci se opakující stále dokola.

Naše vnímání časovosti dějů je tady a teď, tedy vnímáme jen onu pověstnou špičku ledovce.

Jsou to v podstatě naše frustrace z nekomplexního vnímání světa a jeho zákonů, jež na druhou starnu je hybnou silou rozvoje naší osobnosti.

Má i své nebezpečné rozhraní a to v době kdy se odděluje od celku ke svébytnosti a tuto svoji transformaci nejdříve plošně a slepě projektuje na druhé, než zpětná vazba jej z toho vytrhne.

Navíc je za tím i určitý ženský instinkt. Vše má následně překročit na duševní rovinu.

Naopak dnes je potřeba se před tímto vnímání světa chránit, neboť má negativní zpětný ráz na své okolí a společnost.

1 0
možnosti
Foto

Tomu moc nerozumím... Můžete to blíže specifikovat?

1 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz