Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

JUDR. Klára Samkové zbytečně čeří vodu. Sama si dobře nastudovala české zákony a zákony ohledně Hatespeech v rámci našeho právního systému, ale i zákony Evropské unie a ví dobře, že za svůj proslov v Parlamentu ČR je fakticky právně nežalovatelná. Sama o tom hovořila v rámci konference Blogu proti islámu v Kroměříži, tak to dobře ví. Ví, co je a co není napadnutelné. Sice je tady paragraf trestního zákoníku o urážce rasy, náboženství, atp. ale ten je v jejím případě naprosto nepoužitelný. Její projev byl dětinský, dlouho jsme se tak nenasmála, když hovořila o tom, že si místo ropy,nutné pro petrochemické průmysl, dotáhneme černou hmotu z vesmíru Myslím, si že by si měla spíše prostudovat energetickou strategii ČR a poté vypouštět tyto nesmysly s z úst. Klára Samková není tak hloupá, aby si nespočítala, že pronášet bludy, které pronesla v Parlamentu České republiky, není v rámci ČR doopravdy žalovatelné s ohledem na svobodu slova. Projev ale může být dát k prozkoumání orgánům zabývajícími se hatespeech. Ačkoli části jejího projevu nedávaly smysl a byly proti logice, rétorice a zdravému selskému rozumu, má právo jej na půdě Parlamentu pronést a nebude stíhána. Už tam zazněly větší nesmysly od našich českých poslanců a myslitelů. Že je nežalovatelná za hatespeech můžeme naznat už i z kauzy divadelního představení, kdy byli k nacismu nevybíravě přirovnáni zastupitelé z AfD . AfD, jehož je hnutí, jež zakládá Samková a tato blogerka, jež kandiduje do senátu, je českým klonem anebo imitací, se soudilo s divadlem, jež je srovnalo s nacisty, ale prohráli. Vyhrála svoboda slova a u nás vyhraje také, ačkoli je spojena s hloupostí. Turecky velvyslanec sedl na lep, zde to takto nefunguje. V Turecku jsou často zatýkání a stíhání žurnalisté z nespravedlivých důvodů, ale skoro vždy je tématem stíhání terorismus anebo údajná špionáž. Většinou jsou po čase osvobozeni, když se odvolají k Evropskému soudu pro lidská práva.

1 0
možnosti

Vy jste větší komik než Konvička a jeho rozhádaná banda.;-) Samkovou by jste mohla vzít k "Naštvaným matkám",už budete tři,pokud Vám ovšem nevadí,že ostatní "vlastenci" museli Samkovou ze svých stran vyhodit....asi už dobře poznali,co je co zač.Karieristka schopná každého podrazit,jen se dál rvete mezi sebou,čím víc,tím líp...."Vlastenci";-D,banda lidí,kterým jde jen o prachy a nereálně vysněná koryta....

6 4
možnosti
Foto

Podnět k trestnímu stíhání může dátu nás kdokoliv a nemusí být občanem ČR. Tedy i Turecký velvyslanec. O tom zda se stal trestný čin pak rozhoduje státní zastupitelství a soudy.Chráněná je kritika, ale podněcování nenávisti proti skupině osob je trestné. To co předvedla paní Samková nebyla kritika.

Mimochodem součást lidských práv je i rovnost před zákonem bez ohledu na vyznání.

Kdyby si totéž co paní Samková myslela většina občanů neměly by skupiny jako ty vaše podporu kolem 1%, ale výrazně vyšší.

Paní Samková svým chováním rozhodně nepřispěla k důstojnosti a vážnosti advokátního stavu pokud si ted nemyslíte, že advokáti se mají chovat jako "pavlačové drbny"

4 4
možnosti
Foto

Podpora skupin s protiislámskou a protiimigrační tématikou a názory lidí nejsou totéž.

1 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS