Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

R^ Možná, že se objevilo malé světýlko v tunelu a že některá tupá, kejvací sluníčka začnou opouštět loď zvanou HATE FREE. Sdružení právníků podalo na mamá Merkel žalobu. Jen aby se to co nejdříve projednávalo, za rok už by mohlo být pozdě.

4 2
možnosti

J12a27k76u14b 98Š44o89l47c

25. 1. 2016 21:18

Tak oni vyjádřili svůj názor. To je jejich právo. Já bych také nechtěl být spojován s někým, s kým nechci. Druhá věc je, že jejich názor je špatný. Tlačíte na pilu, a to není dobré.

0 0
možnosti

Podrazit organizátora koncertu a způsobit mu finanční újmu, není vyjádření názoru! Kam na ty hlody proboha chodíte? 8-o

5 1
možnosti
TP

T21o14m27á44š 33P23í13c98l

25. 1. 2016 21:09

To mám asi problém :-) Mám v přátelích Martina Konvičku, ale mám tam i evropského think-tank hodnotáře Jakuba Jandu. To už si brnknu tak nanejvýš u táboráku :-)

5 0
možnosti
OJ

Hudebníci nikdy nezávislí nebyli. Vždy byli angažovaní a vždy jeli v tomhle duchu.. Jen v jiné době se se svým postojem ztotožnovali s postojem většiny národa, proto to tolik netlouklo do očí.

2 0
možnosti
MR

M64i68l78a70n 68R28a73d86e98k

25. 1. 2016 20:44

koukam ze se na Evropu vali nova totalita, sice zatim takova gulasova, jako posledni leta totace. Ale prece.

Ale Cesi uz v tom umi chodit lepe nez tam kde je to pro lidi novinka, a teprve se budou muset rozkoukat

3 0
možnosti
PS

Je to ostudné. Naštěstí ani jedna z jmenovaných kapel zřejmě nemá velké renomé . Ale principiálně je to krok špatným směrem, krok zpátky k bolševikovi, což je ostudné. Stejně nemají šanci. většina národa si myslí o islámu a migraci své a podobné akce jejich názor nezmění. Volby ukážou.

13 1
možnosti
RB

Tohle není první případ, vím o dalším, kde na festáku vadí jeden člen kapely, který je IVČRN, takže je ted podle provozovatele klubu nácek, xenofob a vůbec deklasovanej živel. Že s ním ve skupině hraje i cikán je ani ne tak polehčující okolnost, jako spíš prohnaně důkladné maskování, které coby bdělý cenzor odhalil. Jak to dopadne ještě uvidím. Organizátor festu je vytočen na tohle hloupé slunce celkem neskutečně.

14 1
možnosti
Foto

Zřejmě ještě bude přituhovat... doba podzemích akcí se blíží:-)

4 0
možnosti
SB

Vzpomínám si, jak někdy po roce 1970 na našem malém městě byl koncert učitelů tamější lidové školy umění, neboli jak se říkalo hudební školy neboli hudebky. A na koncertě vystupoval i pan učitel Š., o kterém se vědělo, že je to jeho poslední koncert, jelikož poté bude ze školy vyhozen. Z důvodů politických, avšak nutno přiznat, že to bylo způsobeno tím, že před rokem 1968 byl v KSČ on. Ale až dnes se na osmašedesátníky díváme jako na komunisty, kteří byli převálcováni jinými komunisty. Tehdy jsme v nich viděli mučedníky.

A i lidé, které klasická hudba vůbec nezajímala, naprosto obyčejní dělníci, kteří ani pořádně nevěděli, že existoval nějaký Franz Schubert nebo Robert Schumann, si na to za těch 10 Kčs koupili lístek. Všem ostatním účinkujíc ím jenom zdvořile tleskali, ale panu učiteli Š. udělali aplaus, jako kdyby tam vystupoval Armstrong. Samozřejmě vůbec nevěděli, zda to zahrál dobře, či špatně, protože tomu nerozuměli, ale na ten koncert šli jenom proto, aby mohli aplaudovat člověku, o kterém se vědělo, že už byl semlet tehdejším režimem a že je to jeho poslední vystoupení.

Byl to sice neúčinný protest proti tehdejší totalitě, jelikož s tím na podstatě režimu nic změnit nemohlo, ale v rámci velice omezených možností ten protest byl.

Proto mě mrzí, že nyní naopak hudba pomáhá dnešní totalitě.

13 1
možnosti
JP

O jaké dnešní totalitě mluvíte? Asi jste "spadl z višně".

1 0
možnosti

Já tedy opravdu netuším, co má blogerka za problém. Kapely zrušily účast, na což mají právo.

Autocenzura je něco jiného, milá dámo.

9 21
možnosti
SB

Blogerka přeci nepíše, že by na to ty kapely neměly právo. Píše, že to shledává smutným.

Ony měly právo zrušit koncert, bloggerka má právo to shledat smutným a nesprávným. A má právo to sem napsat. A možná ještě rok nebo dva to právo mít bude, než jí to nová totalita definitivně zatrhne.

26 1
možnosti
Foto

tohle už jsou padesátá léta na ruby. Teď už mu jen strčit pod polštář pistoli, za držení zbraně bez povolení ho zavřít a nahnat do dolů.

17 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz