Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Skoda, ze zde par diskutujicich typu P ma problem se zakladnim a k clanku pristupuje z ' jine strany'. A to, kdy zakladni rozdil spociva v moznosti jedne skupiny tvorit verejne mineni pro sve potreby a moznosti jedincu vyjadrit se v ramci omezene skupiny lidi. Atd. Jeden porad rika, ze pseudokomuniste byli 'trdla'.

0 2
možnosti
RS

Demokracie a svoboda konci za branou podniku. To plati dnes na celem svete. Za totality si komuniste udelali z naseho statu vlastni podnik, lepe receno ruskou filialku. Je teda nutno rozlisovat.

1 0
možnosti
RL

To je fakt, ale mělo by to platit i obráceně.Tzn. co je zaměstnavateli po politických názorech a jejich projevech u zaměstnance? Ho.... !To ovšem neplatí.U spousty firem dostávají zaměstnanci, v lepším případě doporučení.Už i to je nepřípustné.A právě na to autorka upozorňuje.

1 2
možnosti
JL

J18a10k39u92b 57L41é71d31l

7. 11. 2015 13:01

Jejda, škoda, že jste zapomněla uvést nějaké konkrétní případy všech těch vyhazovů, cenzury a nesvobody. Že Vás nefackuje hanba před lidmi, kterým skutečně zrůdný minulý režim zničil život, vy bašto demokracie.

16 0
možnosti
Foto

Ale Vy, "bašto kritiky" asi netušíte, že ti, kterým minulý režim "zničil život" byli z 90% komunisti, kteří předtím zničili životy jiné.

0 4
možnosti
VM

V34l38a84d54a 60M84u10s74i80l

7. 11. 2015 12:54

Ad Radek  Policky...Domnivam se, ze Vase  vety nejsou relevantni  vuci  textu  autorky. Podivejte se. Inkvizise v plne  mire s upalovanim lidi probihala  kolem roku 1650  a  drive.

   Po  roce 1948 se  nejakym  zpusoberm dostala  do   vedouci  povezme pozice komunisticka  strana.Lide zde diskutujiici  jsou  pravdepodobne  vsichni mladsi nez 70 let. Kdyz  byl  soud  s lidmi/* co upadli v nemilost/ tak  ghro  tohohle  naroda

 posilalo  resoluice ze zada  o nejprisnejsi  tzrest  pro b zradce  naroda.

      Toto je  takn  zvane  zmanipulovane  verejne mineni.V  tomhl se tgento  narod  moc  nezmenil.Mozna vubec

1 0
možnosti
VK

Vládíku na to vaše ad.....

pokud máte chuť na někoho reagovat, tak je tu možnost tvořit vlákna. Pak nebudete za nástěnkáře.;-)

2 0
možnosti
IV

Důkazem toho, že to tu není jako za komunistů, je i ta skutečnost, že jste Váš blog mohla napsat a je uveřejněn. Za minulého režimu by to možné nebylo.

13 0
možnosti
Foto

To je ovšem velmi zjednodušené, protože autorka správně uvádí, kde všude již máme nasazen "lidskoprávní obojek".

2 4
možnosti
VM

V58l40a56d10a 14M74u73s68i45l

7. 11. 2015 12:20

Ad  Zdenek  Barta  Obcane, jste opravdu tak naivni ze jaksi  nevite jak se to dela...kdyz se nejakym zpusobem   znelibite/treba nazory/ tak se zacnou hledat chyby.Treba nekomu jen naznacite, ze je blbej. On si pak vymysli spoustu  nepravbdivych obvineni. On Vam nikdo  svedcit nepujde. Boji se ze by ho take vyhodili..

4 2
možnosti
Foto

Kolik lidí je u nás v uranových dolech za své názory, kolik lidí sedí v kriminále. Kolik lidí vyhodili z práce kvůli názorům? Dokonce i ten Konvička je pořád pedagogem ačkoliv je to vzhledem k tomu jak se vyjadřuje neuvěřitelné.

Píšete absolutní nesmysly a stavíte se do role disidentů, ale to je nejen  zcela mimo realitu. Je to výsměch skutečným disidentům.;-€

Disidenti byli za své názory zavíráni, persekuováni... Nic takového u nás, pokud se VY nedostanete k moci, nehrozí. Je to právě váš spolek, který prostřednictvím VAŠEHO volebního superleadera volá po omezování občanských práv...Jste to právě vy kdo u nás chcete zavádět nesvobodu.Rv

11 11
možnosti
Foto

Máte to trochu popletené, pane Polický. Nevím o žádném disidentovi, který by byl za své názory zavřen.

Například můj, dnes již zesnulý bratranec (vůbec si ho neberu za štít) byl "zavřen" (tedy ve vyšetřovačce, nikoli ve výkonu trestu) asi dva měsíce a po propuštění mohl opětovně nastoupit do práce.

Podotýkám, že ta akce StB nebyl kvůli jeho NÁZORŮM, ale kvůli tomu, že doma rozšiřoval samizdat a našli u něj vazačský lis.

Což nevím, jak moc bylo tehdy protiprávní, ale zcela určitě to nebyl pouze názor, za který byl "zavřený".

2 7
možnosti
Foto

J60a27n88a 17M25a49j96o49v53á

7. 11. 2015 12:19

Vy jste neskutečná populistka. Nechám studenty, ať se mrknou na Vaše články  - aneb "Jak klouzat po povrchu čehokoliv, co se autorovi hodí k rádobyburcování".

Mimochocem - dřívější disidenti ve své době hrdinové nebyli. Těmi se stali "až po". Tak už to s lidsvem je.

6 7
možnosti
Foto

To zas prrr. Za hrdiny, takové trochu Don Kichoty jsme je považovali a až po "revoluci" se vyjevilo, že to byli převážně vyhození komunisté, a z velké části vypelichaní stalinisté.

2 3
možnosti
VM

V98l19a10d52a 81M43u39s44i27l

7. 11. 2015 11:48

Ad pan Barta, ad pan Zidek Tedy  panove....Zalzi na tom v jakem prostredi  zijete...

  Jaq  osobne  jdem presvedcen, ze pisatelka ma  na 90  procent  pravdu a smekam  pred ni   svuj  dusevni klobouk...

9 4
možnosti
VK

a teď tu stojíte nahej;-)

2 5
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz