Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

K66a92r76e73l 70M94a75s98e96k

17. 10. 2015 15:13

Paní Hrindová, můžete prosím vyvrátit "levou zadní", jak píšete, "hloupé argumenty sluníčkářů, které se neustále opakují", tedy "nemůžeme potlačovat náboženství, většina muslimů jsou přátelští lidé.....?

Díky moc.

5 9
možnosti
Foto

nemůžeme potlačovat náboženství - intimní víra člověka v jakéhokoliv boha je nepotlačitelná. Druhá věc jsou projevy této víry. Pokud omezují svobody druhých, lze je potlačit.

14 1
možnosti
PS

P45e14t82r 19S63k72o92k38a92n

17. 10. 2015 14:36

Jen chci jeste dodat k te xenofobii udajne lidi co kritizuji islam. Islam neznamena muslimove. Kritizovat islam neni totez co kritizovat muslimy. Ja v zadnem pripade nekritizuji muslimy (ani dalsi liberalove) ale pouze a jenom ideologii islamu. Musim rict ze i pomerne inteligentni lide na zapade s temito 2 vecmi maji nejaky problem. Kritizovat islam je naprosto v poradku, jako muzeme kritizovat krestanstvi, komunismus, fasismus, moralni relativismus (dnes popularni) atd. Tak se proboha uz proberte a prestante delat z lidi fasisty proto, ze kritizuji ideologii. Nikdo nehazi muslimy do jednoho pytle v teto debate. Tato debata je jen a pouze o ideologii islamu.

6 3
možnosti
Foto

J59i84ř32í 73K93i55n41d62l

17. 10. 2015 14:43

Ale pane Skokane, kde jste to vyčetl:-). Muslimové jsou sjednoceny svou společnou Islámskou vírou.

1 0
možnosti
HM

Vy všichni xenofobci , vidíte  jak muslim bije ženu..  ale nevidíte kolik je u nás týraných žen , muži a nejsou to muslimové jsou to  muži možná křesťané , nebo ateisti  a bijí  a týrají své ženy  .. kdyby   domácího násilí se poměřilo  v ČR  a mezi muslimy.. třeba mezi těmi co k nám přichází, tak by jsme se divili .. tedy já bych se nedivila ,,jsem sluníčkářka a radši budu sluníčkářka, než podporovat násilí a být nacionalistou a fašistkou ..;-O 

 divím se panu dr .Pafkovi , jeho názory  jsou  k jeho vzdělání  otřesné..Rv

4 16
možnosti
VP

Stačí se zamyslet, milá dámo ... u nás je to trestný čin

10 1
možnosti
Foto

J76i65ř81í 48K22i77n73d46l

17. 10. 2015 14:00

Pane Žídku, pokud vraždí Budhista, Křesťan, vraždí v rozporu s učením křesťanství a stejně tak Budhista. Nebo si myslíte, že křes´tan a budhista oslavují smrt jinověrců tím, že vyjdou do města a oslavují to. Nebo si myslíte, že křes´tanská matka pošle svého syna, aby zabil svoji dceru jenom proto, že si vzala někoho jiného než ji určilo náboženství a rodina. Nebo křesťanská matka okolo svého dítěte omotá výbušninu a pošle jej aby se odpálil a zabil co nejvíce jinověrců. Nebo, že křes´tanská matka pošle své dítě házet kameny na ty, kteří věří jinak než oni.

5 1
možnosti
Foto

Ono to nedělá ani většina muslimů. A dělají či dělali  to i křesťané (Templáři, křesťanské milice Uganda, dobývání Ameriky....) či budhisté (Óm šinrikjo)

1 4
možnosti
PD

No, ono je moc pěkné, jak tady diskutujeme, provádíme osvětu, to, ono, tak nějak demokraticky, že....jenže druhá strana JEDNÁ!!!! A znáte to přísloví - psi štěkají, karavana jede dál....

0 0
možnosti
MD

To je tezke, kdyz jsme si demokraticky zvolili jedince, kteri hlasaji a realizuji neco uplne jineho, nez co jim dal nas mandat. Pak uz nezbyva nez spolecenska a soukroma anarchie. A vase slova k ni skryte nabadajici ..

0 0
možnosti
DS

Všichni cítíme určité obavy a každý se k nim staví jinak, i proto vnímám Vaši "práci" jako velice potřebnou a smysluplnou. Informovat, dávat informace a tím i možnost vytvořit si vlastní názor, nebo změnit stávající, je to nejlepší, co nyní můžeme dělat - dokud nebudeme jednotní, nebudeme dost silní.

Už jsem to dávala pod jiné blogy, umístím to ale i sem - osvěta je potřeba v čím dál širším měřítku.

Vysvětlení, proč máme strach, je tu totiž pěkně zpracováno:

https://www.youtube.com/watch?v=SO5_QQVYlpA&app=desktop

0 0
možnosti
PS

P28e95t56r 90S47k86o72k10a39n

17. 10. 2015 13:37

Kazdopadne nejlepsi by bylo kdyby se vsichni tak nejak vykaslali na nabozenstvi, doufejme ze mlada generace deti uz vyroste do sveta kde se nebudou resit nesmysly napsane tu v bibli, tu v koranu, tu v tore. I kdyz uznavam ze v soucasnosti je nejvetsi problem ten koran. Ja osobne nemam problem s takzvanou svobodou vyznani - at si kazdy veri jakemukoliv nesmyslu at uz jde o Jezise nebo Mohameda. Ale jakmile se to ma nejak odrazit ve vlivu na spolecnost tak to je pro mne stopka. Ja svoje deti vychovam ke kritickemu mysleni a at si to preberou jak chteji. Rozhodne jim nebudu tvrdit ze Jezis je synem Boha apod. Je ok to rikat detem kdyz jsou jeste male jako pohadku, ale clovek by mel dospet....nevidim duvod se techto pohadek drzet i v dospelosti.

3 0
možnosti
Foto

J84i35ř37í 60K92i98n11d10l

17. 10. 2015 13:53

Pane Skokane, než se budete vyjadřovat k Bibli, tak vězte, že přiběhy v Bibli mají reálný základ a jsou doloženy arechologickými vykopávkami a ze záznamu z dob Egypta a Sumerů.Ve světě je 2,18 miliardy křesťanů a stále přibývají. To chcete tvrdit, že na světě je tolik blbců ato mezi věřícími jsou vědci, astronomové, kosmonauti. Ti všichni věří pohádkám?

1 1
možnosti
PS

P86e24t70r 97S81k20o95k24a36n

17. 10. 2015 13:29

Nastesti se probiraji liberalni fronty uz i v Evrope/USA/Australii. V Anglictine je pro slunickare (takzvane multikulturalisty)  novy pojem "regressive left" tj. regresivni levice. Tvari se liberalne a pritom nema problem omezovat svobodu slova napriklad tim, ze cenzuruji kdo bude kde mluvit na univerzitni pude (viz. geert wilders apod.). Tj. slunickari nejsou liberalove v pravem slova smyslu protoze k zakladni vybavenosti liberala patri i to , ze nema problem poslouchat nazory nekoho s kym nesouhlasi a dokaze o tom diskutovat. Tj. kdyz reknu ze islam a hlavne sarija neni kompatibilni s nasi civilizaci a spolecnosti neni to zadna urazka muslimu. Je to konstatovani faktu. Pokud mi nekdo namitne ze to je jejich kultura a my nemame pravo tvrdit ze je horsi nez nase, tak mu rikam - toto prave praveze mame :-). My vime ze neni spravne mlatit manzelku, neni spravne sekat ruce za kradez a zabijet lidi co odejdou od viry nebo je pronasledovat. Tohle moc dobre slunickari vedi, presto maji casto problem to jasne pojmenovat. Pokud si mam vybrat kulturu v ktere chci zit, tak rozhodne liberalni sekularni demokracii.... a islam a sarija do ni proste nezapadne nikdy protoze je s ni neslucitelny. Takza pachatele dobra se provinuji jedinou zakladni veci - moralnim relativismem. Pritom je celkem snadne rict co je spravne a co ne (z lidskeho, nikoliv kulturniho hlediska)

2 0
možnosti
Foto

Copak máte za divné postoje vy když jste v jednom spolku s člověkem, který chce oponenty zbavovat občanských práv, hovoří o koncentračních táborech a o mletí do masokostní moučky?

Co máte vy za pud sebezáchovy, že chcete aby u nás získali politickou moc extremisti?

Vlastně já zapoměl, vy budete mezi těmi co budou tu moc mít (pokud se svět zblázní a dostanete ve volbách hlasy) a budete mezi těmi kdo bude rozhodovst komu nachat občanská práva a koho semlít...Rv

Takže vám nechybí pud sebezáchovy, ale naštětí jen voliči.;-);-D

3 5
možnosti
DS

Ti, kdo se vyjadřují takhle přehnaně, se prostě jen ohlédli hlouběji do minulosti, kdy podobná řešení byla jediná možná. Jinak bychom se Turkům neubránili. Místo toho, abyste je šmahem odsuzoval, byste se je měl snažit pochopit a diskuzí opravit jejich názory.

Jenže to ani vy, ani vám podobní neděláte. Proti zbavování občanských práv postavíte cenzuru, proti koncentrákům vyvlastňování majetku a proti mletí do masokostní moučky vězení odpůrců a říkáte o sobě, o kolik jste lepší. Přitom jste úplně stejní, nedospělí křiklouni s egoistickým proklamováním vlastních postojů místo rozumné diskuze. Jenže na rozdíl od "slůňat" jsou ti "xenofobové" alespoň odhodláni bránit své rodiny, vlast a generacemi budované hodnoty.

3 2
možnosti
OK

Kéž byste měla pravdu. Obávám se ale, že tak jako nemůžete oddělit muslima a  islám, tak z vítačů neodstraníte touhu páchat dobro až do sebezničení

2 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz