Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obcas mi posledni dobou prijde, ze nekterym lidem jde spis o ty skatulky a nalepky .... o tech je cim dal vetsi obsah podobnych textu

1 1
možnosti
MP

souhlas, akorát jsou nejprve ty škatulky řádně přiohnuty, aby do nich oponent pasoval

0 0
možnosti
Foto

Ale to je jedno. Tak Vás bez váhání označí za primitiva, který sice není xenofob, rasista či nacista, ale je hloupá a neinformovaná. Marný boj.

0 0
možnosti
BL

Bezva blog,díky!!R^!

Islamofob, xenofob, aichmofob, rasista atd, atp..

Bedřich

4 0
možnosti
Foto

B34l19a69n76k63a 44O36t53t24e

17. 1. 2015 14:01

Já jsem taky označovaná za islamofoba,xenofoba,rasistu a fašistu a dělám si z toho něco? Nedělám a jsem na to i hrdá.Je pravda že někteří lidi to berou jinak,ale co Vám je do sluníčkářů stůjte si za svým a nedejte se od nich ničím zastrašit. I na ně jednou dojde.Boží mlýny melou pomalu ale jistě.[>-]R^

13 0
možnosti
FB

"Nesnáším škatulkováni...", "Jak ze mě 'sluníčkáři' udělali...." :-)

2 3
možnosti
AS

A33d72a79m 13S23t49a97v97a

17. 1. 2015 13:00

Z islamismu mám naprosto stejný strach jak z komunismu či fašismu. Xenofobie to ovšem není, protože, žel, už moc dobře vím, co to obnáší.

15 0
možnosti

Vzhledem k počtu a vlivu fašistů v Evropě to s obavou z nich trochu přeháníte, ne? :-P

0 1
možnosti
PS

Tak přesně bych to nenapsal ani já. Naprosto s vámi souhlasím. Ta beznaděj ,když člověk vidí  a slyší zlo islámu a přesto se politici u nás tváří, že to tak není a jsou to jenom výstřelky. Co se s těmi lidmi děje? Copak lidský život nemá hodnotu nebo se bojí odvety ? Není tato situace začátkem něčeho ještě horšího. Myslím ,že v ČR se to dá ještě zastavit, bohužel některé ostatní evropské země jsou na tom podstatně hůř. Ale pořád mi chybí jednoznačný postoj politiků, filozofů, lidí z tajných služeb, médii.

14 0
možnosti
Foto

Jak si predstavujete takovy jednoznacny postoj? .. Take se maji jako vetsina verejnosti zacit tvarit, ze se islam najednou ze dne na den zmenil? ;-D

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
MR

Občansky líná společnost je v tom navíc podporuje ... .

9 0
možnosti
MR

My odmítáme vnímat jednu podstatnou rovinu a naší přirozenou část a většinu našeho lidství, tím jsou instinkty, hlavně sociální instinkt.

Ten má na svědomí většinu chování a i přirozený tah k vnímání vyššího stavu převádí do své roviny.

Sociální instinkt je dán přírodou tak aby jsme byli schopni založit tlupy, později společnost a později civilizace.

Jeho projevy jsou, hierarchie, ovládání, manipulace, rivalita, nesnášenlivost odlišností a cizích skupin, ochranářství, princip smečky - rodiny, role zde,závislost, omezenost, náboženství a jeho projev vnímání vyššího stavu jež nese plně jeho obraz.

Tento základ má jedno specifikům, vytvářet v sobě prostor pro tvůrčí duševní jádro společnosti, z něhož se rekrutují osobnosti ať filozofie, umění, vědy techniky.

Je to vlastně to forma kterou má lidská společnost zde tvořit a jako za úkol. Je to nesmírně křehké a z 1 tisíce lidí má dispozice jen pár jedinců, jež rozvíjejí duši společnosti ... .

Je potřeba navíc přijmout ten fakt že na naší planetě vlastně soupeří více evolučních lidských skupin, jež mají jiný přírodní sociální práh a sklony v jádru tvořit místo pro duševní stav. Zde je navíc potřeba určitého vzorce podmínek.

Náš sociální instinkt nám káže vnímat společnost, lidstvo jako jednu skupinu, projev - rodinu, což je hodně velký omyl, neboť vede k promítání se na ostatní a vlastně znásilňování jiných lidí a ničení odlišnosti. Za poslední století v rámci sociálního a humanistického i civilizačního inženýrství, jsme zničili tento dar přírody a pluralitní stav společnosti. Ve skutečnosti navíc nemáme sil měnit svět a nechápeme jeho zákony a principy jež vytvářejí rozličné skupiny a jejich chování. Máme jít do sebe a do nitra a duševního rozměru jež nám časem dá pochopit jak ke všemu přistupovat a ne čistě instinktivně a splašeně. Bohužel na to zde není aktuálně prostor, sociální většina manipulativně vytváří hony na kde co, na místo aby se hlouběji zamyslela ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz