Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Každý člověk je z principu "pudu sebezáchovy" rasista a xenofob. Je to naprosto přirozený obranný mechanismus, který se zkušenostmi dále upravuje. Mozek zpozorní, pokud se vedle člověka objeví člověk jiný, rozdílný od standardu daného jedince. A jenom pozitivní zkušenosti mohou tento mechanismus odstavit, nebo zesílit v opačném případě.

Proto má člověk vlastnost generalizovat, když je jeden fousáč terorista, pak házíme všechny do jednoho pytle. Pokud si muslimové (a jakákoliv jiná "diskriminovaná" minorita u nás) chtějí vydobít dobrou pověst mezi námi, tak právě oni musí býti ti, kdo budou nejvíce postihovat svoje zločince a ukázat nám, že jsou opravdu náboženstvím míru. Pokud ale neustále slyšíme, že "to a to nemá s islámem nic společného", pak musím říci "ne díky, jeďte domů a tam si uplatňujte zákony jaké chcete, ale tady v Evropě máme svá pravidla, která prostě dodržovat budete" a musíme tlačit na politiky, aby si opravdu všichni byli před zákonem rovni.

0 0
možnosti

P60a77v52e26l 34T84a87j41č

21. 1. 2015 17:18

Je to pravda. Hlavně ČR ani EU nemá žádnou povinnost vůči muslimským zemím přijímat jejich občany. Je to manipulace a propaganda ze strany EU. Proto naši politici kýválci tleskají skoro všemu, co přijde z Bruselu, jak na sjezdu KSČ. Je to ve skutečnosti zlo maskované a prodávané lidem jako tolerance a nediskriminace. To jsou ušlechtilé přístupy, s kterými se ztotožňuji, ale ze strany EU to není upřímné. Hodí se jim to momentálně do krámu, protože se snaží multikulturalismem zničit národní bytí jednotlivých států a dosáhnout pak totální integrace, až už žádný národ nebude existovat, až bude Němec = Turek a Angličan = Pákistánec, pak už bude jedno, jak se EU přeparceluje. Je to čisté zlo prodávané lidem zabalené do obalu z ušlechtilosti. Stejný princip používal SSSR a kom. Čína. Naředit původní obyvatelstvo jiným a zlomit tak odpor k integraci. EU jsou takoví Borgové ze Star Treku, rasa, která ví, co je pro ostatní rasy nejlepší, přetvořit a integrovat je k obrazu svému bez ohledu na jejich přání.

2 0
možnosti
Foto

Těší mne...I já jsem xenofob, rasista a dělám zbytečně paniku..teda údajně...Já se tak necítím. Spíš mám selský rozum a čtu mezi řádky, přemýšlím nad řešením, odmítám řízenou slepotu....a nesnáším politickou korektnost.Vám karmaR^

4 0
možnosti

Myslim, ze jsem videla to same video, o kterem mluvite... a bylo z nej dost zle.. nejhorsi je, ze veskere argumenty, ktere vzdy slysim od slunicek a ostatnich, stoji na tom, ze jsem zaujata proti islamistum, protoze se soustredim jen na to jedno procento, ktere tvori IS. Ale nikoho uz nezajima, ze treba lincovani je normalni, ze to delaji prave ti "normalni a umirneni islamiste", ze takhle to tam proste chodi. A ze to nedelaji u nas? Neni to treba tim, ze tady pro to neni prostredi? Zatim tady neni... a o to jde, ze jsou lide, kteri se boji prave toho, ze mensiny (at uz jakekoli) si budou narokovat vic a vic zmen... az se nakonec dostaneme do situace, jako je v tom videu, ze nejaka zena se nejak prohresi a "promluvi" dav.

3 0
možnosti

já poslouchám řeči o rasismu a náckovství už cca 13 let, co se proti islámu vymezuji. Vítejte mezi nás. Co si ovšem sluníčka a politici odmítají přiznat, je fakt, že tyto myšlenky má většina občanů. Člověk by si řekl, že dovám sociálního inženýrství již dávno odzvonilo. S EU je opak pravdou. Dokud budeme v EU, neuděláme vůbec nic (A i potom je to na pováženou). 

Jednu věc však vím už dnes. Jsou to sluníčka a "elita", která žene lidi houfem do područí totalitním vládcům. Ostatní je všichni opustili a nechali na pospas. Rasistů, kteří se k tomuto pojmu (v dnešním mínění těch pitomečků) hlásí, je podle mých zkušeností tak 70-80%.

2 0
možnosti

vždy se těch "sluníček" idealistů" "neziskovek" a podobných ptám co MAJÍ PROTI ŽENÁM ? poslední odpověď byla kuriozní - jde nám o svobodu víry a vyznání -

vidí  ale tito myšlenkáři aspoň jednu větu před sebe ? jakou mají ženy v islámu svobodu víry a vyznání ?

ještě v paměti rozsudek trestu smrti imnánů pro těhotnou ženu která přijala víru po matce

na to už ale přestali odpovídat

opravdu by mě zajímalo z čeho jsou tito lidé v neziskovkách placeni a kdo za nimi stojí

4 0
možnosti

R^Souhlasím s článkem.

5 0
možnosti

Evo, na absurdní nálepky jako "extremista", "rasista" nebo "nácek" si zvykněte. Je to to první, co uslyšíte při diskuzi se sluníčkářem, jakmile mu dojdou argumenty (což je asi po pěti větách).

6 0
možnosti
Foto

Dobrý článek R^

Je čas začít se zabývat konkrétními kroky. Když už máme tu zastupitelskou demokracii, tak bych začala obejitím všech poslanců v konkrétním kraji, předáním dokumentu s vyjádřením svého postoje (případně celé stejně smýšlející skupiny občanů), návrhem legislativních změn na zastavení imigrace muslimů, apod. a nechala si potvrdit převzetí dokumentu....

4 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz