Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Paní Evo, problém je v tom, že ODS není a ani nikdy nebyla pravicovou stranou. Spíš byla jinak obarvenou sociální demokracií. V obou stranách byli a jsou lumpové a jediný rozdíl je ten, že pravicový volič si toho nechá od "své" strany líbit o něco méně než ten levicový.

1 0
možnosti
Foto

Hmm... Já myslím, že ODS v minulosti byla pravicovou stranou. V devadesátých letech. A pak se to pomalinku začalo zhoršovat. Jak začali ODS ovládat politici zpohodlnění svým pobytem ve veřejné správě. Politici, kteří byli celí život placeni veřejnými penězi nebo s nimi přímo podnikají. Granty, veřejné zakázky, zaměstnanci různých úřadů. Podnikatele aby v ODS pohledal...ach jo:-(

0 0
možnosti

Pravičáci čeští si nahrabali, kašlali na ostatní národ a je to tak, jak to je. Můžete si, milá paní, říkat disidentka, je vám to houby platné. Lidi potřebují něco jíst a z něčeho platit tržní nájem - neviditelná ruka trhu jinou šanci NEDÁVÁ, zeptejte se svého tatíčka Klause ;-). Samozřejmě někteří se zmohli, jsou za vodou a ve vatě, ale ve volbách rozhoduje většina, ty miliony, ne těch pár stovek tisíc, co je napojených na penězovody a falšujou daňová přiznání už 25 let.

0 1
možnosti
Foto

No, pokud by v České republice existovalo něco jako neviditelná ruka trhu, bylo by nám hej. Problémem není kapitalismus, ale jeho nedostatek. Až to lidé pochopí, možná bude už pozdě:-(

0 0
možnosti
Foto

bohužel, na výroky "kdyby lidé věděli, co chystáme, tak bysme nikdy nevyhráli" "našemu programu jsem nevěřil ani před volbami" "s rovnou daní jsme podvedli" "nekazujte mi tu nesmyslné letáčky" (Julínek o programu ODS) "kdyby bylo co by bylo, tak nebudeme zvyšovat daně" nelze zapomenout....

1 0
možnosti
Foto

ano, souhlasím s vámi:-( ale článek není primárně o ODS. myslím, že by´t je mi to líto, ODS se jeví jako strana, která se těžko zvetí...

0 0
možnosti

...... musíte přidat, přidat a ještě jednou přidat,-  zkrátka až do teho roztrhání těla ;-D

(doboha, nééé abyste dřela jako kůň, to už tady bylo !)

0 0
možnosti
Foto

No tedy - vy mi dáváte:-))

0 0
možnosti

I70v22a36n 17J63i74r23e58š

1. 1. 2015 13:48

Ach, kdyby to bylo opravdu tak, jak sami sebe vidí pravicový lidé, jako lidi užitečné, schopné se postarat sami o sebe, pracovité, to bych si pak pravice vážil a volil bych ji. Bohužel místo toho vidím kolem sebe většinou takové příznivce pravice kteří podvedou hloupějšího a vydávají to za nadání, zneužijí slabšího a říkají tomu síla, neuznávají zákony a považují to za výsadu elity, za kterou se, bůhví proč, považují. Z toho pohledu jsem rád, že většina společnosti pravicí pohrdá, protože to svědčí o smyslu pro spravedlnost a citu pro morálku této většiny.

3 2
možnosti

Nemáte pravdu. Mám kolem sebe jen samé slušné lidi. Vesměs konzervativně (ne přímo pravicově) smýšlející. Nikdo není nezaměstnaný, většinou jsou pro společnost přínosem. A samozřejmě spolehliví plniči státní pokladny. To co píšete, o těch podvodnících, tak tito lidé jsou kam vítr - tam plášť. Z těch starších mnoho bývalých komunistů nebo udavačů, později v ODS protože se "to nosilo", dnes možná příznivci ANO nebo Úsvitu. ODS již dávno opustili. Tak to prostě je. Nepaušalizujte!

4 1
možnosti

Obávám se, že pro ODS už je pozdě. Podhoubí klientelismu a kmotrů prorostlo tak hluboko, že podle mne už není síly, která by to dokázala zvrátit. A i kdyby se ODS nakonec přece jen "zvetila" a dostala se zpět k moci, tak ji to podhoubí znovu udusí. ČSSD na tom není o moc lépe. Naše současná politická scéna je hotová tragédie. :-/

4 0
možnosti

P35a49v11e88l 30K17u40l39a

1. 1. 2015 13:50

Souhlas, jen moc nechápu, že ČSSD to prochází.8-o:-)

4 0
možnosti
Foto

Ano, je potřeba rozložit ODS zevnitř. Protože se přikláním k pravici (ale té skutečné), tak si myslím, že by přerod ODS ve skutečně pravicovou stranu, která ctí konzervativní hodnoty, byl žádoucí. Ale najde se taková členská základna? A ta firma už se svého image jen tak nezbaví.

I v komunální politice dostala ODS na frak. Protože "hodnoty" zastupitelů, kteří se odebrali na zasloužené smetiště dějin, spíš ukazovaly na mafiány nebo bolševiky. Jejich "úspěchy" tu budeme ještě dlouho napravovat.

4 0
možnosti

P62a74v90e70l 40K73u33l32a

1. 1. 2015 13:39

Přerod už možný nebude. ODS tak dlouho a intenzivně pracovala na své sebedestrukci, že je až s podivem, že ještě žije. Místo je pro novou pravicovou stranu, která ovšem bude mít jeden "malý" problém. Nedostatek skutečně pravicových voličů.

0 0
možnosti
Foto

A ještě k tomu vašemu "disidentství.

Disidentem se zpravidla stává někdo bojující proti státní zvůli, diktatuře či jiné formě utlačování obyvatel a jejich základních práv. To ovšem v žádném případě není situace ODS. Nesnažte se podsouvat něco, čeho nejste hodni.

ODS úplně obyčejně zklamala občany, kteří jí slepě uvěřili sliby a nabízenou budoucnost. Když po letech prohlédli, že ty sliby se týkaly pouze úzkého okruhu vyvolenců, sestřelili občané tu "prohnilou" ODS z hrušky dolů.

To není disidentství, milá autorko. To tedy opravdu není. 

Máte plné věty nápravy a očisty, ale už zase ohlupujete. :-/

6 3
možnosti

Krásně jste to, autorko, napsala. Až tady budou lidé, tak se k nim přidám ale SAMA nehodlám začínat;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Paní Hrušková - já začínala několikrát. Jinak bych si ani netroufla žádný takový článek napsat. Snažila jsem se mnohokrát i v ODS i mimo ni...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS