Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

JiriHrdina

7. 5. 2008 9:54
Mně se líbí

A mně se blob prostě líbí, stejně jako třeba Gaudího stavby. Krychlí už je všude dost.

S prosazováním netradičních staveb je pochopitelně problém, protože valná většina lidí chce podvědomě to, co už zná a má vyzkoušené. Takže to chce vždycky trochu odvahy.

Rád bych blob na Letné viděl, ale netvrdím, že tam musí stát. Když se ten nápad neprosadí, taky to přežiju.

Trochu mě překvapuje názor autorky, že příznivci blobu mu fandí z nějakých zástupných důvodů. Já si naopak myslím, že hlavně ze začátku to bylo spíš naopak. Jako první se ozvali zklamaní konkurenti Jana Kaplického.  

0 0
možnosti
MB

buxus

7. 5. 2008 13:02
Re: Mně se líbí

Pokud myslíte ty architekty, co se ve výběrovém řízení umístili na druhém místě, tak ti zcela oprávněně prostestovali proti postupu komise, který stanovisko Fakulty mezinárodního práva UK shledalo v rozporu se zákonem. Jiná věc je, že kdyby se blob líbil Klausovi, tak by se svým protestem asi neuspěli. Teď je z toho mediiální tanec a nikdo to pod stůl už nezamete.

0 0
možnosti
KN

kiliannedory

7. 5. 2008 8:37
Docela by mne zajímalo

proč zrovna tenhle hodně slabý spisek má takovou karmu ? To si fakt v naše politické partaje už najímají i inetové klikače ?

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

7. 5. 2008 16:00
Re: Docela by mne zajímalo

Co to má společného s politickými stranami? Ale ta chobotnice se opravdu nepovedla, ale když bude v Praze, tak ať tam je, Praha si nic lepšího nezaslouží!

0 0
možnosti
DMJ

druhej malej Jarda

7. 5. 2008 8:28
Souhlasím s autorčiným názorem

a POPRVÉ V ŽIVOTĚ (a zřejmě také naposledy) i s Václavem Klausem.

Podle mě "chobotnici" či "chrchlu" chybí elegance.  Nejsem přítelem extravagance za každou cenu..

0 0
možnosti
RR

Glumik1

7. 5. 2008 7:38
Názor autorky je, zdá se, objektivní realita

"A cit mi říká: "Chobotnice se mi prostě nelíbí..." Bohužel, je třeba si to přiznat. Té stavbě prostě něco chybí a proto si asi nezaslouží být postavena..."

To, že VÁŠ cit něco říká neznamená, že to je špatně.

VY si přiznáváte, že té stavbě něco chybí. Ale je potřeba to tajemné něco také popsat...

0 0
možnosti
EH

evenice

7. 5. 2008 15:39
Re: Názor autorky je, zdá se, objektivní realita

třeba x-faktor ;-D

0 0
možnosti
PK

FANDA KNEDLÍK

6. 5. 2008 22:44
milá autorko

...design, grafika, umění obecně je vnímáno každým člověkem jinak, jde o čistě subjektivní názor. Napsat, že je něco ošklivé... "přiznejme si to" je nesmyl. Může se Vám nelíbit, může Vás třeba urážet, ale to je asi tak vše - jde pouze a jen o Váš názor. Zkrátka někomu se líbí, jinému ne. Já bych pro chobotnici nehlasoval, ale uznávám, že se někomu může líbit. A nechám na odborných komisích, aby rozhodly za nás, laiky.

Eifelovka se také ve své době nelíbila, Tanšící dům před lety také ne a dnes nikdo nevolá po jejich odstranění.

Já bych si také nekoupil zelené nebo bílé auto, mám raději červenou a modrou. Asi tak....

0 0
možnosti
M

mafra_fan

6. 5. 2008 22:58
Re: milá autorko

začal bych nejprve češtinou, Knedlíku...:-©:-©

0 0
možnosti
JD

King_Feanor

6. 5. 2008 21:13
chobotnice je odporná!!

V tom souhlasím! Ještě by si ji pražáci postavili a celý svět by ji jezdil obdivovat zase jen do prahy! Nikdy! Ta stavba nesmí stát! Přece je nejlepší tvar krychle pro budovy! Žádná chobotnice! Jen ať je dál praha hnusná a z naší doby se dál zachovají akorát obrovský haly na předměstí, mrakodrapy v centru!

0 0
možnosti
ZM

Zdrť Mrmlmný

6. 5. 2008 22:26
Re: chobotnice je odporná!!

Jak říkám, tento blog je provokace fan klubu Václav Klaus je naše Slunce.;-D

0 0
možnosti
A

akki

6. 5. 2008 18:59
Chobotnice je ÚŽASNÁ!

Že se někomu nelíbí, je normální, ale není normální tvrdit, že opak svědčí o zmanipulovaném myšlení. Nebo : Podle sebe soudím tebe??Rv

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

7. 5. 2008 10:51
Re: Chobotnice je ÚŽASNÁ!

Souhlas. Stejně nenormální je tvrdit, že o zmanipulovaném myšlení musí svědčit, že se blob líbí i že se nelíbí.

0 0
možnosti
MN

lunak

6. 5. 2008 18:48
Tento váš citát

"Chtěla bych, aby byli odvážní a jasně řekli, že takovou stavbu Praha prostě nepotřebuje. Je to příliš konfliktní budova. Mnoho lidí její stavbu podporuje proto, že bojují za něco jiného (nebo spíš proti něčemu či někomu), než za stavbu samotnou." - dělá přesně to, co  sama v článku kritizujete. Můžeme se bavit o vkusu a nevkusu, co je a není moderní archtektura, ale jádro pudla jste skryla do jedné věty - Klaus je proti blobu, a proto je ošklivý! Stejně jako ta tlupa nedouků na pražském magistrátu... Možná je blob konfliktní, ale to je naopak dobře. Činí ho to cennějším! Píšete o Tančícím domě, viděla jste někdy původní návrh? Ta dnešní "umírněná podoba" je příliš šedivá. Promiňte, ale vaše stanovisko je snůškou ubohosti a zápecnictví...

0 0
možnosti
PT

Howard

6. 5. 2008 21:46
Re: Tento váš citát

Naprosty souhlas! ;o)

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

6. 5. 2008 18:04
Blob-neblob.

Respektujme prosím, že Kaplického blob vyhrál v architektonické soutěži o nejlepší návrh na stavbu knihovny, a při všech výhradách k jejímu průběhu snad můžeme připustit, že hodnotili ti, kteří se v otázkách architektury a urbanistiky s vysokou pravděpodobností orientují výrazně lépe, než většina zdejších diskutérů. Přičemž zajisté každý máme právo, aby se nám návrh líbil nebo nelíbil. Podsouvat však komukoli, že se mu nelíbí určitě jen proto, že se nelíbí Klausovi, pokládám za stejně nesoudné, jako tvrdit, že líbit se může jen individuím s vrahounskou náturou, protože Roubalovi se líbí. - Jestli však má být Kaplického návrh realizován, to už je ovšem otázka zcela odlišná. Pokud seznáte, že na své čtyřarové zahrádce za městem chcete vybudovat kadibudku, také bude nakonec záležet jen na vás jako na investorovi, zda se opravdu rozhodnete pro malé mauzoleum z carrarského mramoru, i kdyby návrh na ně vyhrál architektonických soutěží šest.

0 0
možnosti
S

sinatra

6. 5. 2008 21:20
Re: Blob-neblob.

No při nejmenším jedna z architektonických odbornic je známá sexuální akrobatka která je známá svojí nákloností k autoru onoho díla.:-P

0 0
možnosti
DH

chenile

6. 5. 2008 15:49
vkus

nojo ale to je proste vec vkusu.. me se chobotnice libi absolutne.. a presne takovou ojedinelou stavbu Praha potrebuje... protoze po revolucni turisticky boom za chvilku opadne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz