Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

breck

15. 4. 2008 14:03
svatá prostoto

"Nicméně - byla jsem šokovaná jednoznačností a nevyvratitelností předložených faktů."

Nechci na tomto místě hodnotit zda se země otepluje nebo ne, ale doslova mě fascinuje naivita lidí jako je paní Hrdinová, která shlédne film a má ihned jasno o tom, že globální oteplování  je fakt nesmysl. Vždyť to tam přeci jasně říkali. Studenti a profesoři přírodních věd styďte se, takových let se učit  ... a kolik muselo stát stát vaše vzdělání... a přitom stačilo jen podívat se na film........... ;-D

Netvrdím, že není možné si udělat vlastní názor na věc, kterou neznáme dokonale, ale proč tedy odsuzujeme nebo se vysmíváme těm druhým, že právě oni jsou zmanipulovaní nebo hloupí ? 

0 0
možnosti
MK

chikochiko

15. 4. 2008 21:00
Re: svatá prostoto

Víš, ale právě ti přírodovědci se už v počátcích učí proč je globální oteplování nafouknutá bublina. Ovšem bohužel je nikdo neposlouchá, viz zdejší diskuse kde je konečně pořádný dokument o pravdě, tak shazován a tvrdí o něm, že je zmanipulovaný Klausem( !) to je fakt vrchol tuposti. Ať žije zelený terorismus...

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 4. 2008 12:41
Bývala to těžká doba

Byla to těžká doba, když byla ještě Země placatá a Slunce obíhalo kolem ní. Pokud jste s tím nesouhlasili, mohli jste být potrestání i smrtí. Protože když všichni tvrdí, že se netočí, tak nesmíte říkat, že se točí...

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

15. 4. 2008 13:56
Re: Bývala to těžká doba

Máte pravdu, jsme na tom ještě dobře. Před několika stoletími by nás za názor, že Země není středem vesmíru, nechala dominikánská inkvizice upálit, dnes nám za názor, že bojovat proti klimatickým změnám nemá smysl, enviromentalistická inkvizice nanejvýš nadává.

A pak, že pokrok neexistuje. ;-)

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

15. 4. 2008 12:27
V neděli

V neděli byl po 20:00 hezký dokument o glob. oteplování na ČT2. Jak zastánci GO zkreslují různé vědecké podkladu. Tu a tam ve svých zprávách "zapomenou" opsat odstavce, či věty, které mají zásadní vliv na obsah vědecké zprávy.

0 0
možnosti
I

Ikhor

15. 4. 2008 13:28
Re: V neděli

podle popisu bloggerky to byl ten samý film...

0 0
možnosti
R

Rode_orm

15. 4. 2008 10:25
mate karmu

Film jsem sice nevidela, zato jsem si podrobne prostudovala zpravu o tom, kolik energie je treba na vyrobu jedne vetrne elektrarny. Kdyz nekomu reknu, ze je to vice, nez sama zvladne kdy vyrobit, vysmeji se mi. Malokdo totiz premysli do dusledku: tezba zelezne rudy, jeji doprava sem do CR a ne jen vyroba a smontovani jednoho kusu vetrne elektrarny tady v CR. Jenze vsechno eko je ted byznys.

0 0
možnosti

ponik11

15. 4. 2008 10:42
Re: mate karmu

přesně tak - eko je teď byznys, jenomže bohužel se ze slova ekologie a dalších jeho tvarů se stává výraz díky zarytým odpůrcům téměř hanlivý. Příklad je Vámi uváděné větrné elektrárny - účinost je relativně slušná, ale její umístění je vhodné jen na pár místech na zemi, vždy se ale najdou nějací přechytralí vyčůránci a je zle, dalším příkladem je démonizování jaderných elektráren atd. Bohužel dokud bude fungovat systém, že jednou jednorázově vyděláme, ale dlouhodobě výrazně tratíme, tak se nic nezmění.

0 0
možnosti

ponik11

15. 4. 2008 10:02
GO

S názory pana "prof." V. Klause většinou nesouhlasím, ale musím přiznat, že jeho poznámka ke GO byla k věci. Tak jak tady už několik lidí zmínilo, třeba i nepřímo, GO je zpolitizované, nicméně přestal bych se ohlížet na to, zda GO významně ovlivňuje člověk svou průmyslovou čiností či je to proces, který se děje nezávisle na lidské činosti. Zaměřil bych se opravdu spíše na stav životního prostředí. Nevím zda existuji již nějaké výzkumy, je to jen můj názor laika, ale musí přeci existovat nějaká rovnováha mezi výdejem a spotřebou CO2. Předpokládám,že člověk umělou výrobou CO2 musí nějak do této rovnováhy zasahovat, otázka je, jaký má tento zásah důsledek a to se domnívám, že je natolik složitý problém, že žádný věděc podle mě nemůže předložit neprolomitelné fakta. Nahlížel bych na celou situaci obyčejným selským rozumem - když vidím nebe s fialovou barvou a začnou mě štípat oči a rudnou kůže, předpokládal bych, že patrně čistě přírodní jev to není.

0 0
možnosti
K

kopso

15. 4. 2008 11:57
Re: GO

CO2 tvoří z celkového množství plynů ovlivňujících nějakým způsobem klima pouhých 0,5 procenta. Pára tvoří např. 95 procent.

0 0
možnosti
PM

falda

15. 4. 2008 9:08
Kde je zaručeno,

že uvedený film je pravdivý? Že operuje argumenty? A ubývající ledovce nejsou argument? Jděte se podívat do Alp, ani nemusíte k severnímu pólu. Nechápu, proč jsou dnešní názory tak vyhrocené, že vůbec nepřipouštějí protinázor. Že by znak demokratického dialogu? Asi každý ví, že ve městech je tepleji než v nezastavěné krajině, protože stavby a asfaltové plochy pohlcují více tepla a odpadní teplo produkované lidmi (spalováním paliv) k tomu přispívá. K tomu netřeba žádné velké vědy ani znalostí chemie. Pokud někdo toto popírá, je asi poněkud zaslepen. Rovněž je logické, že čím více urbanizace, tím více naakumulovaného tepla. Ale i kdyby GO skutečně neexistovalo a šlo jen o dočasné výkyvy nezávislé na lidstvu, pak je tu ještě zásadní problém znečištění, které jako by v Evropě ani neexistovalo, neboť skoro veškerá pozornost se zde teď obrací právě ke GO. Co je platné, že se třeba nebude oteplovat, když bude narůstat úmrtnost na rakovinu a jiné nemoci dýchacích cest, což se už děje!

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

15. 4. 2008 9:54
Re: Kde je zaručeno,

Vážený pane, musíte rozlišova dvě věci. Problém životního stylu a jeho vliv na životní prostředí obecně. V tom nejsme v rozporu - je rozumné, chovat se šetrně.

Druhá věc je ta, jestli je v pořádku vyvolávat hysterii okolo GO a díky ní zásadním způsobem ovlivňovat životy lidí a omezovat jejich svobodu. Zvláště v situaci, kdy vůbec není prokázáno, že na některé klimatické změny má zásadní vliv činnost lidstva. Což neznamená, že ty klimatické změny nejsou...

Obecně platí, že omezování svobody, příkazy a zákazy, vedou k hrůzným věcem. Rozhodně více, než nechat lidi svobodně se rozhodovat. A jestli si myslíte, že příliš svobody škodí, tak Vám doporučuju trochu studovat - historických příkladů máme víc než dost!

0 0
možnosti
RW

RoninW

15. 4. 2008 8:38
Perlička

Při komentářích a reportážích o češích "dobývajících" letos Severní pól , byla zmíněna věta:

 .....navzdory, počasí, navzdory přemnoženým ledním medvědům ....

Takže  mědvědi ...asi tak ...nějak jste zapoměli co jste si dohodli s Alem - měli jste se utopit a ne se množit.

0 0
možnosti
PM

falda

15. 4. 2008 8:54
Re: Perlička

Na jiném místě zase psali, že se naopak musí stahovat za potravou stále více na sever. To by možná vysvětlovalo, že jich bude někde, tedy více na severu, vyšší koncentrace než dříve. Takže tím se oteplování spíše potvrzuje, než vyvracuje.

0 0
možnosti
KP

Katalog prací

15. 4. 2008 1:00
pravda

 a láska zvítězí i nad globálními klimatickými změnani - konečně nosné téma :o)

http://ihned.cz/3-20721220-pretel-000000_d-47

0 0
možnosti
VTG

Vladimír054

15. 4. 2008 0:36
The Great Global Warming Swindle

Pro ty, kteří by měli zájem vědět, o čem zde vlastně píší, doporučuji zítra touto dobou zapnout ČT2, kde budou The Great Global Warming Swindle (Velký švindl s globálním oteplováním) reprízovat.

0 0
možnosti
Z

zuzka.p

14. 4. 2008 16:50
CEP

Ale CEP přece založil, nebo spoluzaložil (nevím přesně) Klaus, z toho myslím,jasně plyne jaké filmy se budou pod hlavičkou této společnosti vysílat.. nechápu, jak někdo může po shlédnutí pouze jednoho a navíc naprosto jednoznačně zaměřeného filmu tvrdit, že konečně zná pravdu.. je to jako s filmy, které podporují konspirační teorie o 11. září - takové vždycky uveřejnějí jen půl pravdy, té, tkerá se jim hodí - pro informacemi nedotčeného diváka to jasně vyzní, jakože za oteplování může slunce a dvojčata se zřítila řízeno detonací.. Rv

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

14. 4. 2008 17:05
Re: CEP

ona je paní členka ODS.... tím se to tak nějak vysvětluje:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz