Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Cynyc

16. 4. 2008 14:42
Nádhera

Děkuji autorce za to, jak názorně na svém případě ukázala, že nejhlasitěji se k problému globálních změn vyjadřují ti, kteří mu nejméně rozumějí. Autorka shlédla jeden film, který je klasickým propagandistickým dílem, naprosto nekriticky přijala jeho tvrzení, a nyní je bude vytrubovat do světa. Na idnes je v dobré společnosti, stejně diletantským způsobem zde o GW píše např. Karel Drábek. Abychom si rozuměli: stejně propagandistickým dílem je i Goreova Nepohodlná pravda a stejně tak jeho tvrzení kážou jiní diletanti. Výsledkem je situace, kdy o pravdu už vůbec nejde, a za přispění k tomuto stavu autorce "gratuluji".

0 0
možnosti
LH

Tryskomys Muf

16. 4. 2008 14:49
Re: Nádhera

R^

0 0
možnosti
PJ

šmejd2

16. 4. 2008 11:56
Tleskám

Dobrý článek. R^Těm kritikům se nedivte. Myslím, že jsou to ti samí co chtějí zrušit maruritu z matematiky, aby národ byl tupé stádo bez logického myšlení.

0 0
možnosti
FV

umírněný realista

16. 4. 2008 12:11
Re: Tleskám

Matematika a logika jsou přece jenom jiné vědy, nemyslíte? To už by bylo lepší vyučovat logiku jako samostatný předmět (když už tedy...)

P.S. Oni snad tu maturitu z matematiky chtějí zavést a ne rušit....

0 0
možnosti
VK

vtech

16. 4. 2008 10:50
Neni to jediny dokument

O vikendu bezel myslim na CT2 dokument, kde vystupovali i ex-greenpeace vedci. Zaver byl jednoznacny: globalni oteplovani je velka lez a jeste vetsi business.

0 0
možnosti
JN

Cynyc

16. 4. 2008 14:55
Re: Neni to jediny dokument

Zaprvé jde o týž dokument, za druhé "jednoznačnost" onoho závěru vypovídá pouze o Vaší neschopnosti rozpoznat relevanci předkládaných informací.

0 0
možnosti
D

dutina

16. 4. 2008 10:28
Než ti co napadají autorku

měli by si zde přečíst erudovaný blog od Karla Drábka (geolog) pod názvem "Globální oteplování? Bude horko bude mráz." Pokud to nepochopí at' sem radši nepíšou hlouposti.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 4. 2008 11:13
Re: Než ti co napadají autorku

 http://kareldrabek.blog.idnes.cz/c/25493/Kdo%2Dpotrebuje%2Dglobalni%2Doteplovani.html

                                                       http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/vedec-klaus-ma-s-globalnim-oteplovanim-pravdu_46960.html

0 0
možnosti
ZB

Zbyn81

16. 4. 2008 9:54
Tisíce tun CO2 přírodě neškodí?

Nejsem ekologický aktivista a ani nejsem levicový volič. Naopak jsem třeba zastánce jádra. Nicméně, když čtu podobné články, tak mi běhá mráz po zádech. Souhlasím s názorem, že globální oteplování může být způsobenou přírodou, počasí se měnilo i dávných dobách, kdy člověk neuměl ani chodit po zadních. Ale člověk posledních desítkách let dělá vše proto, aby situaci ještě zhoršil. Nic není černobílé. Stejně jako jsou slepí Zelení, jste slepí i Vy. Klaus má svůj názor a jeho ovečky ho berou jako fakta, o kterých se nediskutuje. Pokud si myslíte, že CO2 opravdu není problém, proč nevykáct deštné pralesy a nepěstovat tam kukuřici, která by částečně nasytila třetí svět? Příroda se s tím už nějak srovná, ekonomika poroste, to bude fajn, ne? Stav je ale skutečně takový, že dnes nikdo s jistotou neví, co je správné. Ale právě z toho důvodu je lepší se chovat ohleduplně, protože z jednoho dokumentu a názoru stárnoucího ekonoma nemůžete mít jistotu, že se nemýlíte...

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

16. 4. 2008 10:09
Re: Tisíce tun CO2 přírodě neškodí?

Vážený, Vy jste to ale celé pomootal. Vůbec jste můj článek nepochopil - a zřejmě ani jiné věci...:-))

0 0
možnosti
FV

umírněný realista

16. 4. 2008 3:38
Evo Hrindová!

Pište raději jen o "ženách, o mužích a o věcech mezi nimi...", v tom se možná alespoň trochu vyznáte.

0 0
možnosti
EH

Eva Hrindová

16. 4. 2008 7:57
Re: Evo Hrindová!

Sice se zovete "umírněným realistou", ale z Vaší reakce cítím všechno, jen ne umírněnost. Obávám se, že patříte k těm, co mají problém s lidmi jiných názorů:-)) K výbavě takových lidí patří především schopnost nejít daleko pro osobní urážku... To opravdu moc umírněné - a hlavně slušné - není:-)) Navíc se s takovými lidmi těžko diskutuje...

0 0
možnosti
RT

djrhedy

16. 4. 2008 1:51
Autorce

Pokud je někdo tak hloupý a věří slepě tomu, co padlo pouze v jediném dokumentu, tak je mi ho skutečně líto. Jako příklad z dokumentu stačí uvést jeden, že ekologické organizace bojující proti GO brání chudým obyvatelům Keni v jejich rozvoji a způsobují tím jejich chudobu a zmiňovaný nedostatečný rozvoj energetické sítě. Myslím, že průměrně inteligentnímu člověku je jasné, že jejich problém je trochu někde jinde od  zvyků či mentality obyvatel přes  místní vysokou porodnost, korupci a další problémy.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 4. 2008 7:56
Re: Autorce

Nemusí jít pouze o jediný dokument.

Na druhou stranu platí, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou.

Keňa, stejně jako další země potřebuje ke svému rozvoji energii. Ale ne tu z větrných elektráren. To je snad každému průměrně inteligentnímu člověku jasné.

0 0
možnosti
WW

wincmen

15. 4. 2008 23:25
Paní

Hrdinová, bohužel jste sedla na lep.Nechápu jak po schlédnutí jednoho filmu (kdopak ho zaplatil? ) jste tak pevně rozhodnuta - nebo mě to tak přijde, že jste.Já to neviděl, ale něco čet.Každopádně vědci sledují slunce tak krátkou dobu řekněme 40 let, že nemohou být schopni říci, zdali se jedná o jakési periody, mohou se domnívat.O tom, že byla teplota vyší o 2 stupně než nyní na stejném místě hovoří geologické nálezy a vedecké poznatky.Je ale také dokázáno co způsobý a způsobuje oxid uhelnatý.Díky němu existujeme viz. skvělý dokument Země jako ledová koule (Horizon: Snowball Earth) kde se boří jiné mýty, ale je jasné co se stane zvyšováním koncentrace oxidu uhličitého.A kyselé deště taky nejsou nic příjemného.Neříkám bojme se globálního oteplování jnak se usmažíme, ale o náš svět-přírodu bychom se starat měli a ne ji ničit což se děje a podepisuje se to na nás a našich dětech - alergie,migrény .......

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

16. 4. 2008 7:59
Re: Paní

Jde o to, aby se "starání" o přírodu neobrátilo proti ní.

Co se týká alergií, migrén atd., tak tam může mít svůj podíl např. udržování a zachraňování dětí při životě za každou cenu a oplodňování žen, které by samy neotěhotněly. A ty děti mají další děti atd. 

0 0
možnosti
PN

petacx

15. 4. 2008 14:53
stoji za precteni - House Hearing on Global Climate Change

House Hearing on Global Climate Change

(minimálně si tam přečtěte o Kjotském protokolu a alespoň tabulku skutečných problémů viz str 18)

Bjorn Lomborg, of the Copenhagen Business School and author of a book titled, The Skeptical Environmentalist.

http://energycommerce.house.gov/cmte_mtgs/110-eaq-hrg.032107.Lomborg-testimony.pdf

s autorkou naprosto souhlasim !

0 0
možnosti
PN
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz