Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GH

Moc hezky napsano...tez jsem od malicka cetl vse co se mi dostalo do rukou...naucil jsem se cist celou stranku najednou; od 1968 ziji v Kanade, nase 3 deti od malicka tez rady cetly (ne nemely Nintendo a podobne) a vsechny maji vyssi vzdelani. Cetli jsme jim z knizek s prstem pod slovy, chodily rady do knihoven a nejstarsi syn kdyz mu byly 4 roky me vzal mistni noviny (Globe and Mail) z ruky a zacal me cist vedecky clanek. Uz v kindergarten radil ucitelce kdyz mela problem na computer, na konci 2. tridy ho principal dal do 4. tridy a pak chodil do programu pro nadane a verim, ze to bylo proto, ze od malicka rad cetl. Dnes jsme tu meli vnucku (dceru toho syna, o kterem pisi v predchazejici vete), te je 15 mesicu a uz tez rada "cte" a je v tom povzbuzovana.

0 0
možnosti
JR

J59a70r68a 45R98a50n49k

10. 9. 2016 22:47

"Celý život chodím do knihoven a bez nadsázky jsem jich několik přečetla"

Bohuzel....nekdy se to neprojevi, kvantita vzdy neznamena kvalitu:-(

4 1
možnosti
Foto

Na věc mám jeden velmi příkrý názor.

Knihy, divadlo... filmy , tohle všechno má v sobě ukrytý návod pro to, jak k věcem života přistupovat. V literárních dílech najdeme zkrátka odpovědi na naše otázky. Na to , co nás trápí... v čem nejsme sami. Literatura má ducha kultivovat a dělat nás především lepšími.

A je zcela lhostejné, kolik toho kdo přečte. Raději méně, ale s opravdovým prožitkem , světlem v očích a vnímáním podstaty v knížce schované. Než kvanta a... nedokázat nic z toho použít. Znám spoustu lidí, co se můžou přetrhnout chodit do divadla. Co se honosí stejně vychloubačně jako Vy, že toho četli kvanta. Ale já je vidím jednat. Vidím je - moralisty a maloměšťáky, co nevidí občas ,,člověka,,,... že kdyby chodili do divadla každý den... pro ně je to zbytečné. V reálu neumějí nic z toho přečteného použít. A mám nepatrný dojem, že tuším... už tím sebevědomým vyhlášením o sobě...kam patříte.

6 2
možnosti
Foto

J43a54n25a 11M65a66j80o20v72á

10. 9. 2016 15:53

Myslím, že známé "Řekni mi, co čteš a já ti povím, kdo jsi", neztratilo nic zde své pravdivosti. Rekreační literatura ještě nikoho přemýšlet a klást otázky nenaučila (v tom se hodně pletete), ač její roli respektuji, je určena k odpočinku, ne k růstu.

Pouze o množství knih čtenářství rozhodně není.

7 0
možnosti
DS

No jo, stane se... někdy ani to čtení nepomůže... viz Vaše projevy na Vašem blogu

10 2
možnosti
DS

a fb stránce jsem chtěla především napsat...

4 0
možnosti
Foto

Pro mě jako dítě nebyl trest domácí vězení. Naopak mě rodiče vyháněli ven, protože jsem stále ležel v knihách. Dcery ví, že největší radost mně udělají knihou, třeba Michel Houellbecg " Podvolení " Chodím do knihovny a když narazím na pěknou knihu, tak si ji koupím. Třeba Paul Spiegel " Kdo jsou židé "

3 0
možnosti
ZH

Měl jsem to stejné. Akorát teď už knížky prakticky nečtu, protože jsem vyčtený a vypsaný z práce... Sice škoda, ale už to prostě nedávám..

0 0
možnosti
ZB

Co jsou ta intelektuální díla "které by nikdo nečetl",...?Je snad fajn zamyslet se nad knihou a nad myšlenky autora,jeho názory na svět a na život.Nic z toho v červené knihovně nenajdete,to jste rovnou mohla propagovat ružovou zahradu a podobné přihlouplé telenovely,to je uplně stejná duchoprázdná liga.Jinak je fajn,že veřejné knihovny fungují a lidé do nich chodí.Jako moje skoro osmdesátiletá maminka,ta má červenou knihovnu přečtenou celou,mladí lidé by měli ovšem číst i něco jiného....

6 0
možnosti
Foto

Červená knihovna je samozřejmě zjednodušující definice. Existuje spousta kniohm, které jsou skvěle napsané, přinášejí spoustu otázek azároveň jsou optimistické a zábavné. Třeba... Pravidla moštárny. :-) nebo knížka Jak na věc od Nicka Hornbyho. To úplně červená knihovna není, ale ani to nejsou knížky, které by se nějak opěvovaly. A je to škoda - mohly by ke čtení přivést spoustu lidí.

1 0
možnosti
Foto

:-)R^

V duchu názvu vašeho článku bych jen poznamenal: ...čtení knih, které nepíší fanatici.

6 0
možnosti
ZH

Pilným čtením Koránu a Mohamedova životopisu se lze k tomu fanatismu celkem snadno dopracovat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz