Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám za to, že ústavní soud jen narovnal výklad práva, kdy náš zákon povoloval adopci homosexuálům jako jednotlivcům, avšak pokud byli dva homosexuálové sezdáni v registrovaném svazku, tak jim to právo ubíral. Tímto ÚS zrušil vadný zákon nižší právní síly a dal do souladu s ústavou ČR.

Tím nechci hájit příznivce nebo odpůrce, pouze došlo k narovnání ústavních práv homosexuálů...

4 1
možnosti
ZJ

.... bez diskuze - KARMA R^R^R^!

7 8
možnosti
BG

Zrovna v té diskuzi, kde se to probíralo, jsem napsal toto, zajímal by mě názor ostatních:

Dítě vychovávané jakýmkoliv párem nežije v izolaci. Správný vzor můžete získat i od svého učitele matematiky nebo od fotbalového trenéra. Nemusí to být nutně rodiče. Dítě přichází do styku s širší rodinou té dvojice - prarodiče, sourozenci, bratranci, sestřenice, tety, strejdové, pak s kolektivem ve škole, se známými a kamarády z okolí té rodiny a tak dále. Děti přebírají vzory prakticky od kohokoliv a zkouší je taky napodobovat. Napodobují to, co se jim líbí, ne to, k čemu je někdo přinutí.

Odkud si myslíte, že děti mluví sprostě? Protože tak doma mluvíte zrovna vy? Jak je možné, že to dítě kouří, když v rodině žádný kuřák není? Kde to viděl? Od koho má ten vzor? Od vás to určitě nemá. Vzpomínáte si na film Na samotě u lesa? Josef Kemr stojí na prahu u dveří a pronese slavnou hlášku o dešti. A malý kluk hned jde za mámou a tu hlášku řekne taky. :-)

6 0
možnosti
MP

No rodina je klíčová v prvotních fázích života. Potom se samozřejmě sociální okolí rozšiřuje, ale základ si člověk nese většinou z rodiny, a to z té nejbližší - rodiče + sourozenci.

Jinak ještě, ten aktuální model hetero rodiny je založen na péči o své společné genetické potomstvo, což jinak než 1xmuž+1xžena prostě nejde. Pokud tento model opustíme a přestaneme to vázat na schopnost splodit společné potomstvo - a teď to beru čistě věcně - tak potom přestane být např. nutné, aby to byly právě 2 osoby, klidně může vychovávat dítě skupina osob s různým mixem pohlaví, objektivně - proč ne, všichni k němu mohou mít stejná pečovatelská práva a povinnosti. Potom to otevírá dveře i dalším jevům, např. sňatky třeba i se zvířaty (klidně bez sexuálního podtextu - někdo třeba bude chtít, aby jeho pes měl právo být s ním v nemocnici, tak se s ním zaregistruje), případně i s neživými předměty - plastová panna, noční stolek, cokoliv - ano, to jsou již bizarní úvahy, ale na 100% by se toho dříve nebo později někdo chytnul. To jen abychom si uvědomili, kam až můžeme jako společnost směřovat, pokud se odkloníme od původního ideálu výchovy společného genetického potomstva. Ale třeba to tak má být...

4 3
možnosti
BG

Paní Hrindová, včera o tom byla celkem výživná diskuze a Vy si nedáte říct. ;-D

Otázkou taky může být, jestli i někteří heterosexuálové mají mít právo na děti. Jak k tomu přijde holčička, kterou její matka krmila moukou? Vždyť ta přece vyrůstala v přirozené rodině, vychovávali ji její heterosexuální rodiče, ale přesto je něco v nepořádku.

Víte, ono se čím dál víc ukazuje, že ten Váš tradiční model rodiny selhává. Některé ženy dají dítě do babyboxu, přinejhorším jej porodí na toaletě a odhodí do popelnice. Jiná manželství se rozcházejí, prý je to až 50 %, což není málo. Někde jsou děti týrány a šikanovány. No a co potom s tím, když se ani heterosexuální dvojice v těchto případech neumí o děti postarat?

Znovu opakuju, že ani heterosexuální dvojice není tak dokonalá, super a harmonická. Ne každý heterosexuální pár má na to, aby mohl vychovávat dítě. Zplodit dítě dokáže každý, k tomu žádnou inteligenci nepotřebujete. Ale vychovat dítě ve slušného a nezkaženého člověka už je vyšší dívčí.

Jsem si stoprocentně jistý, že já bych se svým partnerem vychoval dítě mnohem lépe než v citovaných případech.

8 0
možnosti
BD

To, že jste přesvědčen o tom, že byste to dokázal ale nezavdává právo. Zvláště pokud jde o uzurpování si práva popřít přírodní zákony. Nikdo vás nebude diskriminovat v jakékoli společenské činnosti na základě toho, co děláte ve svém soukromí, pokud neomezujete práva někoho jiného, ale právo popřít zákony, jež jsou starší než lidstvo, a které umožňují živočišnému druhu přežít prostě nemáte.

6 5
možnosti
MP

Jinak variant svazků lidí lze vytvořit celou řadu, s různou kombinací počtu nebo pohlaví jednotlivých jedinců. A samozřejmě je nějakou škálou seřadit podle vhodnosti a přijatelnosti. Pokud ale zůstaneme u 2 osob + děti - např. je jasné, že šťastný homosexuální pár bude pro dítě lepší, než rozhádaný heteropár, kde otec matku denně bije, ale pokud sestavíme preferenční pyramidu, tak si troufám říci, že na úplném vrcholu bude vždy harmonický a milující se heterosexuální pár, který vychovává své vlastní společné genetické potomstvo. Toto je potom ideál, ke kterému by mělo vše směřovat. Cokoliv ostatního je jen náhražka nebo napodobující varianta, která je ovšem na hodnotícím žebříčku vždy o něco níže. Nebo byste dali i z pohledu přírodu na roveň takovémuto svazku i nějakou jinou variantu?

5 2
možnosti
BD

táák. jenže heteropár kde otec matku řeže jak žito nebude žádat o adopci. Abychom se tedy nedostali do stádia, kdy při braní na stejné úrovni bude vybrán heteropár a budeme terčem žaloby za diskriminaci. ten rozdíl prostě musí být dán.

2 2
možnosti
Foto

V dnešní době, kdy děti vychovává většinou matka, nemůže býti na překážku, když je budou vychovávati dvě matky, případně dva otcové.

Nehledejte v zájmu o děti černé scénáře týkající se jejich zneužití, ale mateřský nebo otcovský cit těch, kteří nemají jinou možnost jako adopci a dopřejte jim, aby i oni mohli býti rodiči a podíleli se na výchově jedinců, kteří doposud domov nepoznali a čekají v ústavech na tuto příležitost.V

9 2
možnosti
Foto

V jednom rozhovore s detským psychológom som čítal, že dve tretiny jeho klientov tvoria chlapci bez otca a platí to všeobecne. takže to asi jedno nebude. Doporučujú takýmto matkám nájsť dieťaťu mužský vzor (dedka, strýka, kamaráta...), ktorý môže absenciu otca aspoň čiastočne kompenzovať...

Tým chcem povedať, že argumentovať osamelými matkami je dosť nešťastný prístup. :-)

3 2
možnosti
VP

Jo a pane Dušek, tady máte jeden z příkladů, že "smečka" se postará a nebo vaše líp v ústavu než u homosexualního páru ...

http://plzen.idnes.cz/vychovatel-detsky-domov-pohlavni-zneuzivani-fa9-/plzen-zpravy.aspx?c=A160629_135356_plzen-zpravy_pp

1 1
možnosti
BD

Výborně. takže dětské domovy jsou špatně, protože je některý špatně. To už snad máte argumentačně na víc ne? Avšak: Statisticky se z lékařského a bohužel i kriminalistického (odtud bohužel či naštěstí mé informace) s homosexualitou váže ještě další porucha. Velmi často bývá v kombinaci s fetišismem, sadismem, pedofilií atd. .. Ale přesto nesoudím homosexualitu jako takovou, ale celkem zásadně jsem proti stavění homosexuálních párů na roveň či jen porovnávání s tradiční rodinou. jsou to prostě jiné světy. Netvrdím, že horší či lepší, ale jen jeden z nich je vhodný pro výchovu dalších generací.

3 7
možnosti
DP

Jak jste proboha přišla na ten nudící se homosexuální pár ?????

6 0
možnosti
MV

prominte, ale na kterem rohu prodavate Strazni vez?...

14 1
možnosti

Evo,až zase budete písemně vyjadřovat své diktátorské názory a odsudky,a hlásíte se ke svobodě,tak poproste někoho,aby vám vysvětlil pojem svoboda,

18 1
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz