Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. Jedním z odvážných je Filip Renč, který si dle toho, co říká, zkusil své při volbě prezidenta, kdy s naprostou úctou vůči knížeti prohlásil, že současnému prezidentovi fandí dlouhodobě a podpoří právě jeho. Věřím a přeji si, aby díky vývoji v naší zemi a prozření lidí jsme jeho pevný postoj neopomněli a podpořili, protože jeho odvaha byla, co jsem postřehla, potrestána v hodnocení jeho práce. A to bylo opravdu ve vší slušnosti vyjádřené hodnocení. Dále pak Jiří Krampol dal PL rozhovor a bylo znát, jak pečlivě volí slova a upozorňoval, že musí volit slova, že si zkusil své. A věřím, ž takových je víc, jen s těmito hrdiny jsem četla rozhovor. Situace je vážná a my musíme pochopit, že je to jejich obživa, my jsme lidem jedno, my si můžem do práce chodit dál. V článku postrádám právě zmínku a poděkování těm, kteří tu odvahu mají. Kritizovat umělce, že má rád svoji práci a nechce o ni přijít nešikovným vyjádřením se k citlivé otázce, to moc neuznávám. Navrhuji spíše oslovit a podpořit ty, kteří tu odvahu mají, říci jim, že si jich za to vážíme, jen tak, věřím, se přidají další a tito současní budou mít konečně pocit, že jejich odvaha nemusí být nutně potrestána. Tak začnu u sebe - nevím, jestli pan Krampol, ale snad Filp Renč profil na FB bude mít

1 0
možnosti

J34a21n 15P16a30v58l75í19k

24. 9. 2015 22:26

K uvedeným pindům autorky lze sdělit jediné: Pan Lasica je velmi inteligentní člověk s vlastním názorem na věc, který projevil tím, že se ohradil proti sprostému zneužití svého jména. To je podstata věci a žvásty o umělcích, kteří mlčí a tváří se, že se nic neděje, stejně jako kominíci, instalatéři, tramvajáci, úředníci a dokonce i Rychlé šípy, jsou hloupé.

4 1
možnosti

J90a86r38a 72R68a55n56k

24. 9. 2015 20:11

Jako kazdy zde, mam strach z fundamentalniho ilsamu a islamismu, presto se snazim byt informovana a proto ctu a snazim se zjistit, kde je pravda, ta nikdy neni pouze na jedne strane a proto se musite dozvedet take vice o te druhe strane a napsala jste docela nesmyslny clanek. Uvedu Vam pouze nekolik jmen, aniz bych musela hledat, od nekterych vlastnim knihy, nebo jsem je cetla a nemohu sem dat okamzite jmeno jejich dila, jine znam z tv:

Shohred Agdashloo  "The stoning of Soray M."

Aasif Mandvi komediant  na "The Daily Show" Jon Stewarta

Shirin Neshat  "Unweiling" , "Women of Allah"

Dr. Ahmed Oz

Fareed Zakaria

Iman  manzelka Davida Bowie

Ayaan Hirsi Ali

Salmon Rashdie (mam vsechny knihy, ktere napsal)

Shirin Ebadi

:-)

2 1
možnosti

Tak to mě opravdu také mrzí, že to dotyčný pán neřekl. Vážím si ho, ale vážil bych si ho ještě víc. Postavit se proti propagandě, která se proti nám valí je odvážné, ale někdo by to už konečně měl udělat. Veřejně. Jinak to opravdu začíná vypadat jako za bolševika. Mediální masáž ve prospěch islámu, snad abychom si zvykali. Škoda civilizace, která měla humanitní hodnoty na vysoké úrovni, uctívala svobodu jednotlivce a myšlenkovou pestrost. Zřejmě brzo skončí.

4 1
možnosti

Ale Evropa nepripousti svobodu jednotlivce a myslenkovou pestrost jako jine zeme. Napriklad, na rozdil od USA, je zde nedovolene pouziti symbolu, ktere jakkoliv souvisi s fasismem a nacismem. Podobne ve vychodoevropskych zemi je zapovezeno velebeni komunismu, protoze je takztez povazovan za zlocinou ideologii. Ale treba v realite, na rozdil od nacistickych symbolu, to lidem prochazi. Takze se da rici, ze se svobodou je to taky odtud potud.

Mate snad svobodu jist psy? Pritom tato svoboda tu jeste pred nekolika malo lety byla.

0 0
možnosti
Foto

Autorko tak nějak nevím co jste tím článkem chtěla říct?

To, že se lidi, kteří jsou mroti migraci neštítí lhát a zneužívat známe osobnosti?

Ano to je pravda-lidi jako vy, kteří se snaží na vlně nesnášenlivosti dostat do politiky se neštítí ničeho.

Nebo chcete hercům a jiným umělcům nařizovat jaký mají mít názor?

8 10
možnosti

Pokud někdo zneužil jméno a fotografii pana Lasici, měl plné právo se proti tomu ohradit, a to i za předpokladu, že by takový názor skutečně měl.

4 0
možnosti

Ano, dnes existuje trochu jiná - rafinovanější  nesvoboda, nežli byla ta komunistická...

11 6
možnosti

a jak jste na to prisel? Muzete si tu psat, co chcete, na internetu mate jakekoliv informace, ktere chcete.....

5 1
možnosti
Foto

Naši umělci ještě nepochopili, že jakmile se u nás rozmůže islám, tak "doumělcovali" a že se tady hraje taky o ně samotné.

Nebo si snad někdo myslí, že muslimští imigranti tady budou chodit do českých divadel, číst českou literaturu, dívat se na české filmy, atd.? To ani omylem.

A o tom, že na tyto umělce pak ani nebudou peníze, taky netřeba pochybovat.

11 2
možnosti
Foto

Pan Caha mě už předešel. :-) Ono to tak s ohledem na tento  blog nemusí tak vypadat, ale myslím, že je zde stále hodně lidí, kteří přes problematičnost situace stále zastávají principy humanity snášenlivosti a tolerance.  Jen nejsou vedle řvounů tolik viditelní. U umělců bych předpokládal humanistické postoje jaksi automaticky.

Jeden " národní umělec" se však nedávno vyjádřil docela hlasitě a jasně. Daniel Landa. Třeba ho budou časem následovat jiní " vlastenci".

7 7
možnosti

Principy humanity, snášenlivosti a humanity jsou krásné ideály, ale migranty jsou vnímány pouze jako slabost. A tuto naši slabost neváhají využívat.

8 3
možnosti

Jo, mám podobný názor. Múzy mlčí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz