Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak já lituji vás. Nevím, jak by jste žila v domě pod palbou ostřelovačů... A ještě něco - s několika podobnými jedinci zde šíříte neskutečnou negativní energii. Jste prostě lidé, pro které není nic dobré, ve všem hledáte nějaké ALE. Naštvané matky, špatní politici, viník stát, chudák Zeman, hodné Rusko a zlá Amerika, špatná EU která nám vnucuje peníze na rozhledny. No řekněte - jak v tom marastu může být někdo spokojený a šťastný?:-) Nemůže! Nikdo není happy, jen sluníčkář!;-D

2 0
možnosti

Teda - my jsme darebáci. Máme vlastní názory a navíc odlišné od Vašich.  Takový fujtajbl.

1 1
možnosti
Foto

Oni velmi často zahodili ty "drobné jistoty", které měli. Jistotu, že na ně či na jejich rodinu dopadnou důsledky války, zahodili jistotu, že oni či někdo z jejich rodiny může být zabit, zahodili jistotu živoření v uprchlických táborech bez výhledu na normální život.

Naopak uvěřili té "propagandě" , že je nikdo nezastřelí, budou mít co jíst, jejich děti budou moci do školy,...

Paní Hrindová oni neřeší problém zda je lepší "vrabec v hrsti nebo holub na střeše". Oni jen podléhají pudu sebezáchovy-úteci z místa kde jim hrozí bezprostřední nebezpečí -to v Syrii hrozí. Stejně tak hrozí nebezpečí v uprchlických táborech. Tam možná ne tak bezprostřední na životě, ale hrozí nebezpečí zejména u dětí, že nebudou moci žít normální život, nebudou se moci vzdělávat, nebudou znát nic jiného než strach a nejistotu.

0 0
možnosti
Foto

Ti lidé nejsou soudní. 

Už samotný fakt, že jich cestuje takový dav, jehož jsou součástí, nahlodává naději na takové přijetí, jaké očekávají.

Na druhou stranu se jím dobře prorážejí hranice, což je násilí, bez ohledu na to, zda jsou členové davu vybaveni kalašnikovy nebo znalostí našich hyperkorektních "morálních" hodnot.

Byť je pohled na ně občas smutný, de facto prosazují své sobecké zájmy na úkor našich. 

Svět není spravedlivý, ani nemůže být, komunistické rovnostářství "každému podle jeho potřeb" je cestou do pekel.

4 1
možnosti

Až vám bomba smete dům z povrchu země, nebude řešit nic jiného, než jak rychle zmizet a zachránit rodinu a co zbylo... Proboha proč si alespoň nepřečtete něco o válce v Sýrii a utrpení místního obyvatelstva, které je v kleštích tří stran?

1 1
možnosti

Velmi výstižná fotogrfie.

Doufejme, že zima bude letos stejně extrémní jako bylo léto.

6 0
možnosti

J72a65r22a 69R14a26n73k

16. 9. 2015 22:45

Zima je stejna uz ctryri roky, v Tureckych taborech jsou diky vetovani uz od roku 2011 a ziji ve stanech:-(

0 0
možnosti
Foto

My jsme se po Mnichovu také vzdali bez boje. Zkrátka bez spojenců nebyl důvod jít bojovat předem ztracenou bitvu. Proto nevidím důvod dávat někomu nějaké rady jít zbytečně na smrt. Bez podpory amerických náletů by se ostatně i Kurdové těžko ubránili.

2 3
možnosti
Foto

Po Mnichovu ovšem Češi utíkali do vnitrozemí, nikoliv na druhý konec světa (to byla specialita Židů - ovšem i ti byli hromadně vraceni, např. z USA)

1 0
možnosti
Foto

velmi dobrý text, jen tomu podle mě chybí jeden rozměr a jeden důvod masové imigrace - fakt, že některá syrská města jsou do základů rozbombardovaná a nikdo z obyvatel tam už žádné ty "drobné jistoty" nemá...jsou asi 4 miliony syřanů uprchlých do ciziny a prý 7,5 milionu, co se muselo sebrat a odejít někam jinam uvnitř Sýrie...stejně tak věřím tomu, že hodně svých jistot ztrácí i ten, kdo sice ještě pořád žije ve městě, kde se ještě nestřílelo, ale od těch zničených je "na dohled"...jakou mají budoucnost v zemi, kde se už několik let jenom bojuje a nikde není ani náznak řešení? cokoliv je pro ně lepší, proto má ta propaganda sluníčkářů takový úspěch...

3 0
možnosti

No jo - 4 milióny uprchlíků, 8 miliónů vnitřních uprchlíků (objevují se i vyšší čísla), 4 milióny bojovníků různých stran. Takže vlastně v té Sýrii s 22 mil. obyvatel už skoro nikdo v domech nežije.  Jen nevím, kdo jsou potom civilní obyvatelé v "dosud nepadlých městech" (nevím komu nepadlých) ohrožováni či zabíjeni.

0 0
možnosti
Foto

S tím se dá určitě souhlasit. Naším neštěstím jsou primárně naši politici. To ostatní je důsledek jejich zbabělosti.

5 0
možnosti

V tomto případě evidentně "naši" evropští. Ti opravdu naši v tom až tolik nejedou.

0 0
možnosti

Dobrý den,

pravda je trochu jiná, myslím si. Tedy nic proti soucitu s lidmi, kteří ujdou několik kilometrů pěšky a pak se zas svezou autobusem. Jde o tu úvahu, že tady jim pšenka nepokvete. Je přece jasné, že aspoň těm, kteří přijdou se syrským pasem, pokvete, a to přinejmenším v případě, že syrský konflikt nebude zažehnán dříve než získají občanství státu, který jim poskytne azyl. Co si budeme povídat: přítomnost zahraničních pracovníků na pracovním trhu vyspělejší země napomáhá propojení obou těchto zemí. A o to jde. Když už dochází k rozvratu Sýrie, přinese to jednou skrz její utečence integraci, protože statisíce jejích původních obyvatel nově usídlených ve středu Evropy bude denně ve spojení se svýmimi příbuznými a jejich povědomost o životě zde a naše o životě tam za nějakých dvacet třicet let přinese toto ovoce. Když se to s tou integrací udělá dobře. Ted´ nemluvím o tom, co neblahého to už přineslo a přináší. Ale jak víme, každá mince má strany dvě.

1 2
možnosti
Foto

Nezdá se mi, že by toto někdy mělo tak pozitivní dopad. A zkušenosti jsou již pár desetiletí.

3 0
možnosti
Foto

Tak naprosto vypovídající je ten foto doprovod. To už se ani nemusí nic k tomu říkat. Jednoznačně karmaR^

7 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz