Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Každý člověk je z principu "pudu sebezáchovy" rasista a xenofob. Je to naprosto přirozený obranný mechanismus, který se zkušenostmi dále upravuje. Mozek zpozorní, pokud se vedle člověka objeví člověk jiný, rozdílný od standardu daného jedince. A jenom pozitivní zkušenosti mohou tento mechanismus odstavit, nebo zesílit v opačném případě.

Proto má člověk vlastnost generalizovat, když je jeden fousáč terorista, pak házíme všechny do jednoho pytle. Pokud si muslimové (a jakákoliv jiná "diskriminovaná" minorita u nás) chtějí vydobít dobrou pověst mezi námi, tak právě oni musí býti ti, kdo budou nejvíce postihovat svoje zločince a ukázat nám, že jsou opravdu náboženstvím míru. Pokud ale neustále slyšíme, že "to a to nemá s islámem nic společného", pak musím říci "ne díky, jeďte domů a tam si uplatňujte zákony jaké chcete, ale tady v Evropě máme svá pravidla, která prostě dodržovat budete" a musíme tlačit na politiky, aby si opravdu všichni byli před zákonem rovni.

0 0
možnosti
  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz