Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dekadence nebo idiocie? Nic není tak, jak má být.

Žijeme ve zvláštní době. Skoro vše zakrývá svůj skutečný účel. Vezměte si třeba tu slavnou hipsterskou módu. Chlapi si nechávají narůst fousy a chodí v kostkovaných košilích, ale místo do lesa míří do kavárny. A tak je to se vším.

Včera jsem si zašla na kávičku do nové kavárny a využila jsem nabídky přehršle módních časopisů. Po jednom jsem hrábla a celý jsem si ho prolistovala a sem tam jsem si něco přečetla. Byla jsem ohromena tím, kolik drahé inzerce v takovém módním časopise je. Šperky, kabelky, boty... A šaty. Zřejmě k inspiraci nafocené několikastránkové příběhy. Ale nic pěkného - zamračené modelky v krkolomných pózách a na sobě měly neskutečné kombinace hadrů. Šílené barevné kombinace, hábity visící na androgynních modelkách bez úsměvu. Ale to známe a víme, že svět módy není pro normální ženy.

Zaujala mě ještě jiná věc. Začetla jsem se do rozhovoru s modelkou, která prozradila nějaké své finty na líčení. A rozplývala se nad tím, že se dlouho učila líčit tak, aby vypadala jakoby trochu unaveně po sexu a taky trochu ubrečeně. Proboha - to můžu mít přece i bez líčení! Když jsem se s postřehem o moderních trendech v líčení svěřila kolegovi, informoval mě, že dnes si lidé líčí klidně celé tělo! Stínují svaly, aby vypadaly větší a prorýsovanější. Ach můj bože! Je to horší, než jsem si myslela.

Předstírání a hraní rolí místo skutečného opravdového života. Tak místo skutečného sexu se lidi dívají na porno a pak se líčí tak, aby vypadali jako po sexu. Muži místo skutečné práce a fyzické aktivity se oblékají tak, že vypadají jako lesní dělníci. Ale to jsou ty lepší případy. 

Horší je to, že se lidi chtějí svých životních a přirozených rolí zbavit. Muži se čím dál víc podobají ženám a to nejen vzhledově. Jen aby nemuseli přijmout svou roli ochránce a živitele. Chodí na mateřskou, neumí se prát a na své plnovousy mají víc mastiček a vodiček, než kdejaká žena na vlasy. Ženy zase hrubnou a učí se ochraňovat samy. Makají jako divé a při práci stíhají vychovávat děti a formovat si postavu. Berou tak nechtíc mužům vítr z plachet... 

V tomto šíleném světě převráceném na ruby pak každá normálnost vypadá jako podivínství. Źena, která chce rodit před třicítkou je zmítána pochybnostmi, protože přece jí uteče kariéra a vůbec. Tak mladá a už si zkazí postavu! Muž, který se nebojí poprat za čest své dámy je nevídaná věc. Muž, který svou partnerku neposílá na potrat, otěhotní-li, je taky vzácností. To jsou zásadní věci, ale ono se to projevuje i v drobnostech. V módě, v životním stylu. A je čím dál těžší se tomu vzpírat.

Kdyby to byl problém, který ovlivňuje pouze mezilidskíé vztahy, nějak bychom se s tím vypořádali. Bohužel ale zvrácenost zmatení rolí a funkcí ovlivňuje i politiku. Jakoby všechny přirozené a normální věci musely být potlačeny a zklividovány. A tak žijeme v době, kdy konkurence v byznysu je chápána jako problém - nikoliv jako příležitost k inovacím a snižování cen. Bereme jako normální, že regulace likvidují běžné a staletí fungující způsoby obživy. Například z anglických rybářů se tak staly jen ubohé trosky postávající na úřadech práce. Stejně tak apaticky přijímáme, že jsou likvidována celá průmyslová odvětví a schopnost lidí a národů v Evropě se uživit vlastní prací je stále menší a menší. 

Ale jen houšť a větší kapky, čím víc bude vládnoucí a mediální elita tlačit na pilu, tím víc vynikne ta absurdnost a lidi se začnou vracet k přirozeným věcem a způsobům. Třeba ilegálně a načerno. Možná to bude jako ve filmu Sexmise a v různých knihách vykreslujících děsivou budoucnost. Skupiny lidí se budou přesouvat na vesnici a do lesa a tam tajně budou žít tak, jak jim to přirozenost bude velet. Ženy budou ženami a muži je budou ochraňovat.

Anebo taky ne. Třeba tu dekadenci spojenou s blbostí zastavíme sami. Kdo ví?

 

 

Autor: Eva Hrindová | čtvrtek 23.6.2016 9:53 | karma článku: 41,98 | přečteno: 4867x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz