Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Větší tlak na cenzuru je paradoxně dobrou zprávou

Na mediální scéně se děje mnoho zajímavých věcí. A je to nadějné. Větší tlak na cenzuru a drsnější propaganda totiž paradoxně prospívá naší věci. Propaganda je už tak očividná, že je opravdu nepřehlédnutelná a vlastně směšná.

Začnu tím nejzábavnějším. Česká televize se rozhodla neprodloužit smlouvu prominentní producentce - Kamile Zlatuškové. Nedávno mi můj kamarád říkal, že mám sluníčkářům na mých FB stránkách dávat ochutnávat jejich medicíny, někdy jsou opravdu otravní. Ale to mě fakt nenapadlo, že s tím začnou sami. Přesně tak na mě totiž působí celá aféra s ukončením jedné smlouvy. Kamila Zlatušková je nepochybně sluníčková, ale asi je málo poddajná a přehnaně kreativní a jedním pořadem naštvala několik vlivných neziskovek, což bezpochyby nebyl její záměr. A teď okouší to, co my zkušení "xenofobové" zažíváme v mnohem větších kapkách. Nechci ani vidět, co by se dělo, kdyby těch neziskovek naštvala více! To by byl teprve hukot, nejspíše by došlo k výpovědi okamžité a možná by následovalo i nějaké to trestní oznámení. To bychom se na to podívali, aby se v České televizi produkovaly pořady, které se nelíbí spřízněným institucím  - od Kliniky po Hate free...

Jeden takový pořad v České televizi vadí už delší dobu. Michaela Jílková a její Máte slovo musí pít krev mnoha lidem. Ne kvůli tématům, ne kvůli tomu, jak je pořad veden. protože ten je vzácně vyvážený. Vadí ten fakt, že tam na kameru můžou promluvit i ti nejobyčejnější občané. A je to přímý přenos, nedá se to vystřihnout. Už ten fakt, že se na půdu České televize dostane někdo, kdo se živí rukama a mluví jak mu huba narostla, musí být pro kastu našich mediálních elit něčím hrůzným. Považte - naposledy tam mluvil třeba nějaký "tirák", který vůbec o těžce zkoušených uprchlících v Calais nemluvil pěkně...! Tento poslední pořad České televize, kde může zaznít něco fakt ze života a tím pádem něco realistického, je trnem v oku celé pražské kavárně. A tak se hledají sofisitikované důvody, proč ho zrušit... Sama jsem zvědavá, co si naši kavárníci vymyslí. 

A mezitím se přitvrzuje - patnáctitisícová demonstrace je odbyta hodně upraveným komentářem a náležitě zpracována v propagandistických pořadech 168 hodin či Reportéři, kde třeba Nora Friedrichová ukazuje, že je pilnou sledovačkou starých komunistických archivních pořadů. A třicetihlavý pochod vítačů je uměle nadhodnocován a je mu věnován takový prostor, že zůstává rozum stát. A nejen mně. Čím dál více lidí - a to i lidí bez xenofobních znaků a postojů - prostě vidí víc a lépe, že média si lžou do kapsy. Popírají svou vlastní funkci - pak se hoši diví, proč jim klesá sledovanost a klesají náklady. Už se to nedá zakrýt žádnou vymazlenou analýzou, která svaluje vinu za klesající čtenost a náklady na všechny, jen ne na samotná média.

Vážení novináři - prostě už neděláte pořádnou novinařinu, podceňujete vlastní čtenáře a komu by se líbilo, když z něho někdo dělá blbce. Radši půjde jinam... 

Tak si čteme a píšeme vlastní noviny - na facebooku je plno svědectví lidi, kteří žijí v zahraničí, kteří cestují a mají oči otevřené. Dovedou svět popisovat lépe, než nafrněný a snobský novinář povalující se v pražské kavárně. Díky bohu za to! Nejsme na vás závislí, nepotřebujeme vás. A jestli s tím rychle něco neuděláte, totálně zlikvidujete veřejnou mediální službu a definitivně odradíte lidi od toho, aby si za informace platili. Nuž, dobře vám tak!

 

 

 

 

Autor: Eva Hrindová | neděle 28.2.2016 18:56 | karma článku: 39,88 | přečteno: 1489x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Obětem sexuálního násilí je třeba věřit, řekla u soudu s Cimickým Vrbová

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:04

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  15:45

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  15:43

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz