Česká televize a její směšné kamuflování

18. 01. 2016 9:15:41
Přiznávám - zpravodajství České televize sleduju velmi sporadicky. Snad jen, když se chci zasmát. Včera jsem náhodně sledovala 168 hodin a jsem v klidu. Nic se nemění. To kamuflování jim jde stále hůře a začíná být trošku komické.

Psát o neobjektivitě České televize je jak nošení dříví do lesa. Snad to ani nestojí za tu námahu. A není to problém posledních pár měsíců. Informování o islámu a problémech s ním spojených obecně jen ukazuje slabost a zaprodanost média veřejné služby v plné nahotě a naprosto koncentrovaně.

Nevím kdy přesně začala být Česká televize aktivistickou a neobjektivní. Možná s prvním velkým rozpočtem? Ano, za vším hledej peníze. Jednou jsem se ucházela o místo ve školicí agentuře a dostala jsem jasnou instrukci, která mi měla pomáhat prodávat školící kurzy. Všichni se bojí o místo a ti na nejvyšších místech nejvíce. Takže nejúspěšnějším školícím programem byl kurs o tom, jak být dobrým manažerem a budovat tým - nebylo to nic jiného, než školení o intrikách. Bylo mi řečeno, že většinu pracovního času musí manažeři věnovat tomu, aby si budovali podpůrné skupiny, mazali med kolem huby důležitým lidem, sledovali a intrikařili proti vnitřní konkurenci. Je to všude stejné - ve velkých firmách, v nadnárodních, v korporátních firmách, v politických stranách, v akademické sféře...

Česká televize není výjimkou. Kdo by nechtěl takové dobré místo? Platy jsou jistě příjemné, bonusy díky odborářům taktéž a sledovanost nerozhoduje. Ono se to nedá úplně vymýtit, nejsem naiva. Ale pokud není rozhodující ani sledovanost, jako je přece jen aspoň trochu rozhodující v soukromých médiích, propadá se nám kvalita do úplného pekla. Bodejť, když neexistuje absolutně žádné kritérium. Skoro to vypadá, že jediným kritériem České televize je udělat z lidí co největší blbce a a to za každou cenu, i za cenu vlastního zesměšnění.

Vzpomeňme jen na legendární Hyde park, kde redaktorka Kroužková předvedla praktiky pavlačové hysterické drbny, protože si mlela svou a Martina Konvičku snad nenechala říct žádnou větu do konce. Vzpomeňme na každonedělní nudu v podání vyčpělého a zcela mimoidního Václava Moravce, který se jistě se svým týmem utvrzuje v tom, že pokles sledovanosti je důkazem jejich novátorství a kvalit. Nechci se ani ptát, kolik to všechno stojí.

Včerejšek ale ukázal bídu České televize naprosto krystalicky. Redaktorka zpovídající Jitku Chalánkovou v reportáži pořadu 168 hodin mě přiměla položit si otázku: "Je snad vedení České televize neustále sjeté???" Protože jinak si neumím vysvětlit, že tolerují takovou neprofesionalitu. Redaktorka dopředu rozhodnutá, že kradení dětí v Norsku je v pořádku a ti, co to kritizují jsou lháři, kteří si jen honí triko kvůli popularitě. A tak je třeba z nich za každou cenu udělat lháře. Ovšem jde to těžko, to chápu. Proto to pak vypadá tak směšně. Není mi ten postoj ČT úplně jasný. Skoro mám pocit, že Norskou kauzu zařadili k islámu - a tedy k neobjektivitě - jen proto, že mezi lidmi kritizujícími norské odebírání dětí je až podezřele mnoho lidí, kteří kritizují i islám. A vůbec - kritizuje to prezident, tak půjdeme do nich!

Ve stejném pořadu jsme ještě byli svědky kouzelné a zoufalé snahy nějak omluvit řádění migrantů v Kolíně nad Rýnem. Chtěla bych být svědkem porady před přípravou reportáže. Celý tým se musel hodně zapotit, než přišel na nějaká relevantní jména žen, která by byla ochotná násilnosti muslimských migrantů zasadit do správného kontextu. Až je mi těch redaktorů někdy i líto. Valí se to na ně ze všech stran - jistě se setkávají i s odpadlíky z vlastních řad - ale oni stále drží svůj prapor odhodlaně. Své pozice nepustí!

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Opuštěnost Kavčích hor bude čím dál větší - bohužel oni ten boj proti veřejnosti vedou za naše peníze. A nemusí nám skládat žádné účty! No, nejsme pitomí? A ještě si volíme politiky, kteří pozici České televize uměle uzdržují. Bodejť, hodí se jim mít k dispozici instituci, která se nechá ovlivňovat a uplácet.

Vážení, jak dlouho jim to ještě budeme tolerovat?

Autor: Eva Hrindová | pondělí 18.1.2016 9:15 | karma článku: 43.53 | přečteno: 1824x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.15 | Přečteno: 561 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 526 | Diskuse
Počet článků 168 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3618

Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...