Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Úplně pitomá opoziční politika - ODS a Svobodní jsou mimo

Na člověka jdou mrákoty z toho, co ten stát na nás pořád chystá. Vrcholem je evidence tržeb a kontrola podnikatelů. Na jednu stranu vidíme ty strašné komplikace, jejichž výsledkem bude ukončení mnoha aktivit. Třeba já už si asi nezaprodávám na jarmarku a na různých prezentačních akcích. Přijdu tak o možnost být v kontaktu s koncovým zákazníkem... A takových bude více a bude to pro ně mít fatální dopady. A na druhé straně je velké množství lidí, kteří si tohle sledování pochvalují. Konečně bude pořádek!

A to je ten problém - mnoho lidí tyhle sledovací a represivní akce vůči podnikatelům schvaluje. Proto si stát může dovolit je zavádět - i přes zjevnou nesmyslnost. Člověk by si řekl, že tohle přece musí posilovat pravicovou opozici. Preference jim přece musí letět nahoru o sto šest. Jenže se tak pořád neděje. Není to proto, že by lidi nedokázali ocenit pravicová řešení, je to proto, že to opozice dělá totálně blbě.

Stačí se chvilku pobavit s někým, kdo fandí vládě. Během pár vět zjistíte, že tihle lidé jsou totálně neinformovaní. Věří nesmyslům, protože nikomu nestojí za to, aby jim základní věci vysvětlil. Přitom stačí tak málo. Jenže nikdo to nedělá a ty hlouposti třeba o prospěšnosti minimální mzdy se jim v hlavě usazují čím dál pevněji.

Jak to vlastně funguje? Současná opoziční politika slouží pouze k tomu, že se přesvědčují přesvědčení. Je určena pouze těm, kteří už ví. A těch je sakra málo. Aby pravice sílila, musela by konečně vystrčit hlavu víte odkud a začít oslovovat lidi, kteří by pravici mohli podpořit. Kdyby jim ovšem někdo vysvětlil, že by jim bylo lépe v neregulované a státními zásahy nedecimované ekonomice. Kdyby jim někdo vysvětlil, že je sice pravda, že někteří podnikatelé se chovají jako parchanti, ale státní politika je nutí chovat se ještě více jako parchanti. A taky - bez těch parchantů by neměli ani tu práci, kterou mají, protože stát nemůže zaměstnat všechny - kdo by pak vydělával na to všechno peníze?

Takže když ODS udělá tiskovku, kde hřímá o tom, jak nepodpoří chorvatský účtenkový model, vypadá to takto. Ti, kteří už nějaké info mají a ví, že je to blbě, jásají. Je jich asi tak 7%... A ti, kteří nevidí věc v souvislostech a jsou živeni dlouholetou propagandou a špatnými reálnými příklady, ti si ťukají na čelo. Řeknou si asi jen to, že ODS chce zase hájit ty nechutné podnikatele, kteří si jezdí v drahých autech na drahou dovolenou a nechtějí se o svůj megazisk podělit se svými zaměstnanci, které akorát vykořisťují. Těch je asi tak 50%... Bohužel:-(

Co s tím? Osvěta, osvěta, osvěta - to by měla být mantra pravicových politiků. Lidi potřebují vysvětlovat na konkrétních příkladech, jak vlastně ekonomika funguje. Je třeba se snížit na jejich úroveň a zabojovat o ty poctivé lidi, kteří prostě nemají čas na to, aby po večerech studovali zahraniční ekonomické publikace. Je třeba zabojovat o lidi, kteří jsou pitomou politikou státu nejvíc postiženi a z neinformovanosti takovou politiku podporují. Přestat těmito lidmi opovrhovat a přemýšlet o tom, jak je oslovit, jak jim vysvětlit tak zřejmé věci, jako je škodlivost minimální mzdy. To je ten největší úkol pravicové opozice. Ti lidi za to stojí a je v našem zájmu je získat na naši stranu. Je tak strašně kontraproduktivní je ignorovat. Škodíme tím sami sobě.

Takže příště - než budeme odsuzovat minimální mzdu, přemýšlejme o tom, jak to lidi vnímají. Většina se akorát nakrkne, protože má pocit, že jim nechceme dopřát vyšší výdělek. Je třeba jim vysvětlit nejprve souvislosti - opakovaně, jednoduše, názorně. Jako dětem ve škole. A to je třeba dělat pořád dokola, jiná cesta není.

Rozhodně není cestou nadřazeně odsuzovat lidi, kteří dnes nechápou. Protože stát na ně nakládá tolik povinností, ztěžuje jim tolik život, že ty lidi prostě nemají čas a energii tohle zkoumat sami. Dřou jako koně a mají čím dál méně... Až pochopí pravicoví politici, že k nim musí sestoupit, pochopit je a polopatisticky jim vysvětlovat zákonitosti, tak pak bude pravice vyhrávat volby!

 

Autor: Eva Hrindová | pátek 13.3.2015 9:04 | karma článku: 27,44 | přečteno: 1182x
  • Další články autora

Eva Hrindová

Všude samý Babiš

Jakoby ani nebylo jiného tématu. Ale vypadá to komicky, když zloděj volá „chyťte zloděje“. Protože přesně tak se ten „hon“ na Babiše dá interpretovat.

1.2.2017 v 15:53 | Karma: 11,87 | Přečteno: 388x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Naštvané matky píšou francouzským policistům

V naší skupině Naštvané matky si přejeme, aby policie a armáda fungovaly normálně a to ve všech zemích. Dnes to tak bohužel není. Ve Francii se už proti tomu bouří samotní policisté. Není se jim co divit. A naše média mlčí...

24.10.2016 v 15:49 | Karma: 25,54 | Přečteno: 543x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Čtení knih - nejlepší boj proti fanatismu

Miluju knihy a nikdy nepřestanu. Přečetla jsem tisíce knih. Každý, kdo čte knihy, si trénuje mozek dobrým způsobem - v představivosti, ve fantazii, v pochybování. Je dobré lidi vést ke čtení, protože to je prevence totality.

10.9.2016 v 9:37 | Karma: 29,50 | Přečteno: 895x | Diskuse| Kultura

Eva Hrindová

Fíkové listy v politice

Když chcete něco zakrýt, zakryjete to fíkovým listem. A stávající politické strany toho potřebují zakrýt opravdu hodně. Nejvíce fíkových listů se na nás vyvalí v době voleb. To nám pěkně zpívají, protože nás lapají do klecí.

27.8.2016 v 16:45 | Karma: 32,05 | Přečteno: 906x | Diskuse| Politika

Eva Hrindová

Může mít občanský postoj jen politolog?

Je to nešvar posledních let. Vyjevíte-li svůj názor na cokoliv, okamžitě začne být zkoumáno, zdá máte na vyjádření názoru dostatečné vzdělání. Nelíbí se vám nějaká stavba ve veřejném prostoru? Máte smůlu, pokud nejste architekt.

12.8.2016 v 15:11 | Karma: 36,61 | Přečteno: 981x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Než bude ministrem, musí Tuleja vysvětlit okolnosti svých publikací, řekl Fiala

3. května 2024  12:09,  aktualizováno  12:30

Premiér Petr Fiala (ODS) má za důležité, aby kandidát TOP 09 na ministra pro vědu Pavel Tuleja do...

Ruské jednotky vstoupily na základnu v Nigeru, kde sídlí americká armáda

3. května 2024  12:18

Ruské vojenské jednotky vstoupily na leteckou základnu v Nigeru, kterou využívá americká armáda....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho pak našla v obchodě, kde kradl

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  12:09

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Rok od tragického požáru v Brně: osm obětí připomíná pietní místo u stromu

3. května 2024  12:08

Drobné bílé kamínky, srdíčka, květiny i vzkazy se hromadí u stromu v brněnské Plotní ulici. Ještě...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 168
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3618x
Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz