Jak ze mě "sluníčkáři" udělali xenofoba a rasistu

17. 01. 2015 11:36:37
Už je to tak - podle všeho jsem fanatik, xenofob a rasista. Jen proto, že chci, aby politici přestali žoviálně žvanit a začali něco dělat ve věcech netolerantního a plíživě se rozlézajícícho islámu, který je ve své vyhrocené podobě zdrojem terorismu. Kladu si otázku, co je zdrojem té "připosranosti" našich politiků a zdrojem té všobjímající naivní "pravdy a lásky", kdy se chceme kalašnikovům postavit rozdáváním kytek a šířením tolerance.

Dnes ráno jsem viděla video, kdy zfanatizovaní muži kamenovali mladou ženu a u toho si to natáčeli na mobilní telefony. Cítím tak neskutečnou bezmoc a zoufalství, fakt mi to nedělá dobře. Čím je toto kamenování jiné, než hnusná znásilnění, která bežně odsuzujeme a trestáme? Násilí vykonávané na ženách je pro mě to nejkrystaličtější zlo, které ohrožuje naši civilizaci. A když mám před očima tu ženu, ubitou a pasivně přijímající rány, protože proti takové přesile se nelze bránit, nemohu prostě přijmout ty řeči o tolerantnosti a vstřícnosti. To mám být tolerantní vůči násilí - a to i psychickému? Copak to tihle umírnění kecalové nevidí? Asi ne...

Zvlášť smutné je to proto, že jsme zažili roky útlaku a měli bychom poznat, co je zdrojem nesvobody. Jsem extrémně citlivá na nesrpavedlnost a omezování svobody. Nesnáším fanatiky a lidi, kteří se nebrání zlu, protože mají rádi klid. Nesnáším, když se lidi hážou do jednoho pytle. Hájím menšiny - Romy, Vietnamce - a tisíckrát jsem se kvůli tomu pohádala. Prostě to tak mám, jsou situace, kdy nemůžu mlčet, i když z toho mám v životě jen polízanice. A stejně tak i dnes cítím potřebu něco udělat proti krutému náboženství. Ne kvůli sobě, ale kvůli těm lidem, kteří po celém světě trpí v krutých režimech a jsou vystaveni neskutečnému omezování svobod a nelidskému utrpení.

Nemá snad Evropa povinnost aspoň na svém území ochraňovat ty, kteří se snaží upozorňovat na krutost a nespravedlnost? Copak budeme moci chránit kritiky nelidských režimů, když k takovým nespravedlnostem budeme vstřícní? Je možné alibisticky a z lenosti vyplývající z všobjímající korektnosti umožňovat plíživý rozmach islámu na našem území - včetně šaríji a džihádu? Copak lze tolerovat fakt, že ten, kdo odejde od islámu, je vystaven výhrůžkám a teroru? Jak se to slučuje s náboženskou svobodou? Nemáme snad chránit své občany?

Když slyším některé politiky, stydím se za ně. Za jejich slabost, za neochotu pojmenovat věci pravými jmény, za jejich lenost, která jim brání pochopit, o co jde. Žijí si ve svém světě zcela odtrženém od reality a oni nemusí cítit strach, oni jsou mimo a když bude nejhůř, někam se odstěhují, do nějakých ghet pro vyvolené, kde budou ochráněni. Ale co ti naši občané, kteří podlehli lákání islámu, všechny ty nešťastné a frustrované ženy, které by rády vzaly své rozhodnutí zpět, ale mají strach... Kdo se jich zastane? Kdo ukáže představitelům islámu v ČR, že tady si nenecháme středověk zavléct? Že tady je žena rovnocenná lidská bytost a všichni jsou si rovni před našimi zákony? Kdo jim ukáže, že naše Ústava zaručuje svobodu slova a svobodu vyznání?

Nedělá mi to dobře, když jsem obviňována z tak hnusných věcí, jako je xenofobie a rasismus - kdo mě zná, a někdy se se mnou bavil o politice ví, že to jsou absurdní nálepky. Ale doba se mění a skoro nic není takové, jak jsme byli zvyklí. Tak si na to zvykám, ale není cesty zpět. Vlastně je to pocta - vedle těch, kteří z nepochopení, z lenosti a ze strachu ustupují zlu, klidně snesu, že mě někdo nazývá xenofobem, rasistou a fanatikem.

Autor: Eva Hrindová | sobota 17.1.2015 11:36 | karma článku: 43.89 | přečteno: 7031x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 28.78 | Přečteno: 552 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 168 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3618

Nesnáším škatulkování a lidi, co podléhají předsudkům. Za nejcennější věc považuji svobodu ve všech smyslech toho slova. A o tom jsou mé občasné články. Více na www.evahrindova.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...